Літо – саме час робити заготовки на зиму, і сьогодні ми поговоримо про компоті з черешні. Ягода ця дуже смачна, солодка і ароматна. Запитайте кого завгодно – складно знайти людину, яка б не любила черешню.

Однак є у неї один вагомий недолік – стигла ягода зберігається недовго. І тут на допомогу приходить компот з черешні. Його можна приготувати, якщо урожай ягоди занадто великий, і є ризик просто не з’їсти всю. Також це відмінний спосіб законсервувати її на зиму, щоб потім отримувати вітаміни спекотного літа. І найголовніше – компот з черешні просто нереально смачна річ.

Черешня має унікальну властивість – вона не втрачає своєї форми при термічній обробці, що дуже зручно при варінні компоту. При цьому ягода сама по собі досить солодка, тому цукру доведеться додавати набагато менше, ніж в компот з червоною смородиною або вишнею. Однак щоб напій вийшов дійсно по-справжньому смачним, варто пам’ятати деякі принципи вибору ягід.

  1. Найсмачніші напої виходять з жовтої або темно-червоної великої черешні.
  2. Перед приготуванням з ягід можна дістати кісточки за допомогою спеціального пристосування або будь-яким іншим зручним способом. А можна варити компот і з ними.
  3. Вибирати потрібно стиглі плоди. З недозрілих ягід компот вийде несмачним, а перезрілої черешні просто перетвориться в кашу. Та ж доля чекає і зіпсовані екземпляри.
  4. Ягоди потрібно вибирати одного сорту, щоб отримати яскравий і насичений смак і аромат. Змішання різновидів черешні зроблять смак більш блідим, нецікавим.
  5. Залежно від рецепта і особистих переваг банки і кришки можна стерилізувати або відмовитися від цього.
  6. Колір у компоту з червоної черешні буде світло-рожевим. Якщо ж Ви бере жовту ягоду, то напій буде практично прозорим. Для кольору можна додати інші червоні фрукти.
  7. У компот з черешні часто додають смородину, малину, полуницю, м’яту, яблука і груші. Але можна взяти і інші фрукти на свій смак.
  8. Чим більше ви покладете ягід в компот, тим більш насиченим буде його смак. Найчастіше рекомендують заповнювати банку на 1/3 частина – це допоможе зберегти розумний баланс напою і ягід.
компот з черешні з корицею і ваніллю
55 хв12
Тут в основі компоту проста жовта черешня. І щоб напій придбав більш цікавий і різноманітний смак, в нього потрібно додати буквально 2 нових інгредієнта – ванільний цукор і...
компот з черешні та полуниці на зиму
1 год 5 хв12
Дві самі довгоочікувані, найсолодші літні ягоди – черешня і полуниця. У поєднанні вони роблять просто приголомшливо смачний оригінальний напій, який хочеться пити знову і знову.
Компот Мохіто з черешні з лимоном і м'ятою на зиму
45 хв12
Яскравий аромат свіжості – це те, що можна сказати про цей компот. Він нагадує Мохіто завдяки лимону і м’яті в складі. Однак в основі тут буде все та...
компот з черешні та малини на зиму в банках
60 хв12
Дуже смачний і ароматний компот з жовтої черешні та малини. Солодкі ягоди відмінно гармонують одна з одною, а червона малина дає ще й приємний рожевий колір напою. Такий...
55 хв12
Ще один смачний і ароматний напій, в основі якого солодка біла черешня і злегка кислувата червона смородина. Легкий, простий у приготуванні, освіжаючий, абсолютно не нудотний-напій
компот з черешні з апельсином і лимоном
60 хв12
Дуже смачний компот, в складі якого є не тільки черешня, але і цитрусові фрукти, а також груша. Завдяки цьому смак виходить дуже цікавим і багатогранним – він як...
Компот з жовтої черешні на зиму
45 хв12
Дуже смачний, ароматний і красивий прозорий компот з жовтої черешні. Сам сироп буде практично прозорим, і ягідки будуть виглядати в ньому найбільш ефектно. Компот виходить дуже насиченим за.
компот з черешні з кісточками на зиму
1 год 30 хв12
Швидкий і простий компот з черешні з кісточками без стерилізаціїЦе найпростіший спосіб приготувати компот на зиму. Вам не потрібно витягувати кісточки з черешні, не потрібно стерилізувати