Рецепти компоту з черешні
Літо – саме час робити заготовки на зиму, і сьогодні ми поговоримо про компоті з черешні. Ягода ця дуже смачна, солодка і ароматна. Запитайте кого завгодно – складно знайти людину, яка б не любила черешню.
Однак є у неї один вагомий недолік – стигла ягода зберігається недовго. І тут на допомогу приходить компот з черешні. Його можна приготувати, якщо урожай ягоди занадто великий, і є ризик просто не з’їсти всю. Також це відмінний спосіб законсервувати її на зиму, щоб потім отримувати вітаміни спекотного літа. І найголовніше – компот з черешні просто нереально смачна річ.
Черешня має унікальну властивість – вона не втрачає своєї форми при термічній обробці, що дуже зручно при варінні компоту. При цьому ягода сама по собі досить солодка, тому цукру доведеться додавати набагато менше, ніж в компот з червоною смородиною або вишнею. Однак щоб напій вийшов дійсно по-справжньому смачним, варто пам’ятати деякі принципи вибору ягід.
- Найсмачніші напої виходять з жовтої або темно-червоної великої черешні.
- Перед приготуванням з ягід можна дістати кісточки за допомогою спеціального пристосування або будь-яким іншим зручним способом. А можна варити компот і з ними.
- Вибирати потрібно стиглі плоди. З недозрілих ягід компот вийде несмачним, а перезрілої черешні просто перетвориться в кашу. Та ж доля чекає і зіпсовані екземпляри.
- Ягоди потрібно вибирати одного сорту, щоб отримати яскравий і насичений смак і аромат. Змішання різновидів черешні зроблять смак більш блідим, нецікавим.
- Залежно від рецепта і особистих переваг банки і кришки можна стерилізувати або відмовитися від цього.
- Колір у компоту з червоної черешні буде світло-рожевим. Якщо ж Ви бере жовту ягоду, то напій буде практично прозорим. Для кольору можна додати інші червоні фрукти.
- У компот з черешні часто додають смородину, малину, полуницю, м’яту, яблука і груші. Але можна взяти і інші фрукти на свій смак.
- Чим більше ви покладете ягід в компот, тим більш насиченим буде його смак. Найчастіше рекомендують заповнювати банку на 1/3 частина – це допоможе зберегти розумний баланс напою і ягід.