Незвичайний ароматний компот з черешні з корицею і ваніллю

компот з черешні з корицею і ваніллю

Тут в основі компоту проста жовта черешня. І щоб напій придбав більш цікавий і різноманітний смак, в нього потрібно додати буквально 2 нових інгредієнта – ванільний цукор і корицю. Пряний теплий нереально затишний аромат кориці і ванілі в поєднанні з запахом ягоди робить цей напій дійсно дуже смачним і незвичайним.

Зовні компотик теж виглядає ефектно. Так як жовта черешня не дає практично ніякого кольору сиропу, потрібно окремо зварити сироп з корицею. Саме він додасть страві ніжний коричневий відтінок, в якому ягідки будуть виглядати особливо добре.

Інгредієнти
Порції: +12
  • Для компоту
  • Черешня біла 700 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Ванільний цукор 5 гр.
  • Лимонна кислота 2 гр.
  • Ванілн ½ ч. л.
  • Вода 2.8 л.
  • Для коричневого відвару
  • Вода 150 мл.
  • Кориця ½ ч. л.
Кроки
55 хвДрук
  • Черешню переберіть, видаліть сміття і живці. Перекладіть в глибоку ємність і промийте прохолодною водою.
  • У 150 мілілітрах води розведіть мелену корицю і дочекайтеся, щоб водичка закипіла. Потім процідіть відвар через сито.
  • Воду налийте в окрему каструлю і поставте на плиту.
  • Коли вона почне кипіти, насипте цукор, ванільний цукор і додайте розчин кориці, лимонну кислоту і ванілін. Розмішавши.
  • Паралельно поставте кип’ятити кришки, якими будете закривати банки. Самі банки гарненько промийте.
  • У сироп відправте черешню.
  • Як тільки кипіння відновиться, розлийте компот по банках. Залити потрібно під самий край.
  • Закатати стерильними кришками. Укутайте і поставте догори дном остигати.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь