Рецепт компоту з черешні та малини на зиму в банках

компот з черешні та малини на зиму в банках

Дуже смачний і ароматний компот з жовтої черешні та малини. Солодкі ягоди відмінно гармонують одна з одною, а червона малина дає ще й приємний рожевий колір напою. Такий компот холодною зимою занурить вас в спекотний літній день і наситить вітамінами.

Розраховуйте кількість ягід з розрахунку, що вони повинні заповнити третину баночки. Цукор – 200 грам на 1 літр води. Малина – дуже ніжна ягода. Якщо ви зібрали її на своєму городі і впевнені, що нічим не обробляли, можете її не мити. Якщо ягода покупна або є якісь сумніви, акуратно промийте в каструлі або тазику з прохолодною водою.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
60 хвДрук
  • Черешню промийте водою. Видаліть сміття і живці, переберіть.
  • Малину переберіть. Непривабливі ягідки потрібно викинути. В ідеалі акуратно витягти з ягід плодоніжки разом з підставою. Промийте, якщо є необхідність.
  • Наповніть банки на 1/3 ягодами. Вниз кладіть черешню, зверху – малину.
  • Скип’ятити воду. І потім цією водою залийте банки по саме горлечко. Накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 10-15.
  • Злийте воду назад в каструлю за допомогою спеціальної кришки з дірочками.
  • Додайте в каструлю цукор, розмішайте і відправте на сильний вогонь.
  • Коли сиропчик почне кипіти, проваріть його ще пару хвилинок.
  • Залийте цим сиропом ягоди вдруге і закатати кришками.

Укутайте, перевернувши вгору денцем. Дочекайтеся, щоб напій охолов.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь