Готуємо на зиму компот з жовтої черешні і червоної смородини

Ще один смачний і ароматний напій, в основі якого солодка біла черешня і злегка кислувата червона смородина. Легкий, простий у приготуванні, освіжаючий, абсолютно не нудотний-напій виглядає дуже красиво. Яскраві цілісні ягідки і блідо-рожевий сироп.

Черешню заздалегідь залийте водою і дайте їй постояти години 2. Якщо в ній є черв’ячки, всі вони вийдуть. Ягоди смородини можете зняти з гілочки або покласти в банку прямо на ній. У другому випадку буде красивіше, але доведеться прибирати гілочку, щоб з’їсти.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
55 хвДрук
  • Черешню промийте, видаліть погані ягідки, листочки та інше сміття, відірвіть живці.
  • На плиту поставте каструлю з водою.
  • Банку для компоту гарненько промийте содою, кришку прокип’ятіть.
  • Смородину також переберіть, видаліть гілочки, листочки і непридатні екземпляри. Обполосніть.
  • У банку об’ємом 3 літри викладіть черешню і залийте її закипілою водою. Робіть це в кілька заходів.
  • Накрийте банку кришкою і залиште хвилинок на 15, щоб ягоди прогрілися.
  • Воду злийте назад в каструлю. Насипте туди цукор і відправте назад на плиту. Розмішайте.
  • Як тільки сироп закипить, проваріть його ще 1-2 хвилинки.
  • До черешні додайте смородину і залийте сиропом до самого горлечка банки. Закатайте кришкою.
  • Поставте банку на кришку, укутайте в що-небудь тепле і залиште, щоб напій повністю охолов.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь