Компот з жовтої черешні на зиму в трилітрових банках

Компот з жовтої черешні на зиму

Дуже смачний, ароматний і красивий прозорий компот з жовтої черешні. Сам сироп буде практично прозорим, і ягідки будуть виглядати в ньому найбільш ефектно. Компот виходить дуже насиченим за смаком, а черешня – щільна і соковита.

Не забувайте, що ви готуєте компот з черешні з кісточками, а це, значить, що випити його потрібно протягом 2 років максимум. Але він настільки смачний і освіжаючий, що, швидше за все, закінчиться дуже швидко. Із зазначеного нижче числа продуктів ви зможете приготувати 2 трилітрові баночки компоту.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
45 хвДрук
  • Банки, де будете закривати компот, гарненько промийте, а кришки до них – прокип’ятіть.
  • Черешню переберіть: видаліть плодоніжки і сміття, погані ягоди викинете. Потім промийте черешню 2-3 рази.
  • Закип’ятіть на плиті 5 літрів води.
  • Перекладіть черешню в банки і залийте в кілька заходів киплячою водою – лийте невеликими порціями.
  • Накрийте кришками і залиште стояти протягом 10 хвилинок.
  • Потім за допомогою кришки з дірками злийте цю воду назад в каструлю. Додайте цукор, гарненько розмішайте і відправте на плиту.
  • Коли сироп закипить, проваріть його ще 1-2 хвилинки.
  • У кожну баночку додайте потроху лимонної кислоти і залийте сиропом. Закатати кришками.

Переверніть банки догори дном, укутайте в що-небудь тепле і залиште, щоб компот повністю охолов.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь