Одний з найбільш частих різновидів варення. Таке варення відмінно підійде не тільки для чаювання, але і для приготування всіляких десертів, каш, пиріжків і пирогів. А вариться сливове варення дуже недовго!

Як варити варення з слив

Варення зі слив – не тільки дуже смачне, але ще і надзвичайно корисні ласощі. Сливу рекомендується вживати при гіпертонії, різних захворюваннях печінки або нирок, а також при діабеті або атеросклерозі. А ще вона є чудовим проносним засобом, що робить її справжньою знахідкою для всіх страждаючих запорами.

Сливи для приготування варення слід вибирати якісні – без пошкоджень і червоточин, досить пружні і стиглі. При цьому для приготування варення однаково добре підійдуть як традиційні фіолетові, так і жовті або навіть білі сливи. А найбільш придатними сливовими сортами для варіння варення прийнято вважати Венгерку і Ренклод.

Всі плоди необхідно ретельно вимити, а потім очистити їх і видалити з них кісточки (в разі необхідності). Потім їх укладають в досить простору ємність і засипають цукром, щоб вони дали сік – лише після цього можна буде приступати до варіння варення. Варити сливи можна як цілими, так і розрізавши їх на дві половинки або навіть на кілька дрібніших шматочків. А перед тим, як почати варити варення з великих цілих плодів, їх рекомендується наколоти дерев’яною шпажкою в декількох місцях – тоді вони набагато краще просочаться цукровим сиропом і не лопнуть під час варіння. Якщо ж сливи попалися дрібненькі, то для того, щоб вони не втратили свою форму при варінні і не лопнули, їх необхідно попередньо пробланширувати в окропі, а потім відразу ж помістити їх під струмінь холодної води. Для того, щоб сливи залишалися цілими, можна ненадовго помістити їх і в розчин соди (буквально на пару хвилин), правда, після цього важливо не забути ретельно їх промити.

Деякі господині охоче додають в варення зі слив і деякі інші інгредієнти: какао, апельсини, імбир, горіхи, яблука, лимон, шоколад, корицю, грейпфрути, абрикоси і т.д. щоб сливове варення не підгоріло, його необхідно варити на слабкому вогні. Цілком допустимо варити його і в мультиварці. А ще існує безліч варіантів приготування варення зі слив без варіння!

Готове варення зі слив розливають по ретельно простерилізованим банкам, після чого щільно закупорюють його і відправляють в прохолодне містечко для зберігання.

Шоколадне варення зі сливи на зиму
4 год 20 хв2066
У цій варіації приготування ви дізнаєтеся, як приготувати дуже ароматне і незвичайне варення яке дуже нагадує за смаковими якостями улюблену багатьма Нутеллу.
варення з жовтих слив без кісточок
7 год 25 хв1046
Смачна ароматна слива дозволяє приготувати дивно красиве по виду варення. Плоди вибирайте з тугою і щільною м’якоттю. Пам’ятайте, що переспілі
варення зі слив – Цукатне
46 год 0 хв1059
У процесі приготування сливи практично не піддаються варінні. Тому залишаються щільними і цілими. Сироп виходить красивим за кольором і приємним на смак
варення зі слив з какао і маслом
1 год 30 хв3073
Цей варіант ідеально підходить для шанувальників шоколадних страв. Хоч в чистому вигляді шоколад і не використовується, варення виходить завдяки какао
варення зі слив з додаванням яблук
48 год 0 хв4093
Яблука додадуть сливовому варення свіжість. Варення з яблук і слив давно перевірений смачний варіант. При термічній обробці фрукти не втратять свої корисні
сливове варення з волоськими горіхами
1 год 5 хв4049
Завдяки довгому варінні варення зі сливи з волоськими горіхами вийде карамелізованим. Горіхи додадуть особливий присмак, а кориця – дивовижний аромат.
варення зі сливи без води
17 год 20 хв3090
Сливи в процесі готування нудяться у власному соку, тому за смаком і консистенції трохи нагадують мармелад. Рецепт настільки простий, що з ним впорається
рецепт варення зі сливи на зиму
24 год 0 хв20122
Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів.