Сливи в процесі готування нудяться у власному соку, тому за смаком і консистенції трохи нагадують мармелад. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть недосвідчений кулінар, який раніше жодного разу не варив варення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива 2 кг.
- Волоський горіх 500 гр.
- Цукор-пісок 2 кг.
Кроки
- Для приготування вибирайте щільні сливи. Промивши. За допомогою ножа розріжте на дві частини. Кісточки викиньте. У процесі підготовки обрізайте червиві частини. Зваживши. Має вийде 2 кг плодів без кісточок.
- Насипте цукор. Перемішавши. Залиште на ніч. Плоди пустять багато соку. Розмішайте.
- Поставте на плиту. Періодично перемішуючи закип’ятіть і приберіть з конфорки. Відставте на 8 годин. Поки фрукти остигають, варення не чіпайте, інакше половинки слив втратять свою форму.
- Додайте горіхи. При бажанні можете готувати без горіхів або замінити волоські на мигдаль або фундук. Надішліть на вогонь. Скип’ятивши. Відставте на 8 годин.
- Закип’ятіть ще раз і відразу перелийте в простерилізовані ємності. Закрийте кришками.
- Переверніть заготовки на кришки, накрийте теплою тканиною і залиште до повного охолодження.