Як приготувати варення зі сливи без води

варення зі сливи без води

Сливи в процесі готування нудяться у власному соку, тому за смаком і консистенції трохи нагадують мармелад. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть недосвідчений кулінар, який раніше жодного разу не варив варення.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
17 год 20 хвДрук
  • Для приготування вибирайте щільні сливи. Промивши. За допомогою ножа розріжте на дві частини. Кісточки викиньте. У процесі підготовки обрізайте червиві частини. Зваживши. Має вийде 2 кг плодів без кісточок.
  • Насипте цукор. Перемішавши. Залиште на ніч. Плоди пустять багато соку. Розмішайте.
  • Поставте на плиту. Періодично перемішуючи закип’ятіть і приберіть з конфорки. Відставте на 8 годин. Поки фрукти остигають, варення не чіпайте, інакше половинки слив втратять свою форму.
  • Додайте горіхи. При бажанні можете готувати без горіхів або замінити волоські на мигдаль або фундук. Надішліть на вогонь. Скип’ятивши. Відставте на 8 годин.
  • Закип’ятіть ще раз і відразу перелийте в простерилізовані ємності. Закрийте кришками.
  • Переверніть заготовки на кришки, накрийте теплою тканиною і залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь