Шоколадне варення зі сливи на зиму

Шоколадне варення зі сливи на зиму

У цій варіації приготування ви дізнаєтеся, як приготувати дуже ароматне і незвичайне варення яке дуже нагадує за смаковими якостями улюблену багатьма Нутеллу. Приємний шоколадний аромат в поєднанні з ніжною сливовою кислинкою сподобається всій родині.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
4 год 20 хвДрук
  • Очистіть від кісточок сливи. Можете розривати плоди навпіл руками або розрізати ножем. Відміряйте від загального обсягу 250 г цукру і засипте фрукти.
  • Влийте воду. Поставте на вогонь. Варіть 20 хвилин. Повністю остудіть. Збийте блендером до однорідності.
  • Додайте цукор, що залишився. Перемішавши. Якщо сливи у вас кислих сортів, то можете додати більше цукру. Варіть 20 хвилин. Повністю остудіть.
  • Зніміть пінку, а разом з нею піднялися на поверхню залишки сливової шкірки. Щоб варення вийшло більш ніжним можете пропустити його через сито.
  • Знову поваріть 20 хвилин. Остудивши.
  • Пропустіть через сито какао, щоб не залишилося грудочок.
  • Закип’ятіть варення. Насипте какао і перемішайте до повного розчинення віночком. Додайте нарізане на шматочки масло. Варіть 20 хвилин.
  • Розлийте по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь