Заготовляємо варення зі слив з какао і маслом

варення зі слив з какао і маслом

Цей варіант ідеально підходить для шанувальників шоколадних страв. Хоч в чистому вигляді шоколад і не використовується, варення виходить завдяки какао насичено шоколадним і ароматним. Обсяг какао ви можете збільшувати або зменшувати за власним бажанням, тим самим надаючи десерту більш насичений темний або світлий відтінок.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Наріжте промиті сливи на четвертинки. В процесі діставайте і викидайте кісточки. Червиві частини зрізайте.
  • Підготовлені фрукти пересипте в каструлю. Засипте 1,3 кг цукру. Перемішайте і залиште на півгодини.
  • Переставте на середній вогонь конфорки. Після того як суміш закипить, варіть постійно перемішуючи півгодини.
  • Какао-порошок перемішайте з 200 г цукру. Пересипте в варення. Додайте порізане на шматочки масло. Перемішуючи варіть 10 хвилин, щоб какао не осіло на дно.
  • Простерилизуйте банки і кришки. Гаряче сливове варення розлийте в гарячі ємності. Закрийте кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь