Рецепти японської кухні
Японська кухня відкрилася нам відносно недавно, але вже встигла завоювати нашу любов. Японська кухня, мабуть, найоригінальніша кухня світу внаслідок політики культурного ізоляціонізму цієї країни, яка тривала практично до середини 20 століття. Японська кухня не схожа навіть на інші азіатські кухні, особливості японської кухні, це мінімальна обробка продуктів, використання тільки свіжих продуктів, маленькі порції, сезонність страв. Страви японської кухні є здоровою їжею, оскільки продукти для японської кухні повинні бути сирими або напівсирими, і обов’язково свіжими. Не варто думати, що японська кухня годиться тільки для ресторану. Японська кухня в домашніх умовах при певному навику і наявності спеціальних кухонного приладдя легко реалізована. Тепер поговоримо про основні страви, які пропонує нам японська кухня. Суші-рис зі свіжою рибою. Є кілька видів суші. Нігірісуші — стиснуті руками. Багатьом більш відомі інші суші, які відразу приходять на розум, коли згадується японська кухня. Роли або макісуші — це Суші, загорнуті в пластинки пресованих водоростей. Салати японської кухні зазвичай грунтуються на поєднанні морепродуктів і свіжих овочів. Але салати японської кухні бувають не тільки з них, в меню японської кухні можна зустріти чимало салатів з сиром тофу, грибами шиітаке.
Слід зауважити, що японська кухня і японські кухарі приділяють підвищену увагу оформленню страв. На думку японців, їжа повинна доставляти не тільки тілесну, а й духовну, естетичну насолоду. Таким ставленням до страв славиться японська кухня. Фото страв японської кухні краще вивчити заздалегідь. Загалом, не така вже вона і складна, ця японська кухня. Рецепти з фото, які зробите ви, будуть предметом вашої гордості і звичайно допоможуть початківцям кулінарам.