Куряча печінка з мандаринами

Куряча печінка з мандаринами
Час приготування: 25 хв

В Японії цитрусові ростуть майже по всій території і мандарини займають перше місце. У цій країні фрукти в особливій пошані, адже вони відіграють важливу роль в її культурі. Саме там ви зустрінете самі неординарні рецепти з використанням фруктів! З огляду на любов японців до кисло-солодких поєднаннь, стає зрозуміло, чому куряча печінка з мандаринами так популярна.

Спочатку це здається незвичайним. Печінка? З мандаринами? Але давайте згадаємо про знаменитий кулінарний дует – печінки з яблуками. Цей продукт також готують з айвою. Він відмінно поєднується з карамеллю, а цитрусові нотки здорово відтіняють і смак, і аромат.

З огляду на те, що сама по собі печінка готується дуже швидко, додавання такого соусу не надто ускладнить завдання. Більш того, він буде м’яко обволікати кожен шматочок, відкриваючи це блюдо по-новому. Варто спробувати! Особливо тим, хто так і не відкрив для себе всієї принади цього продукту.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
25 хвДрук
  • Розігрійте олію на сковороді і додайте цукор. Коли він розтопиться, додайте мандаринові часточки, потомите їх в карамелі кілька хвилин.
  • Тим часом наріжте цибулю. Додайте її до мандаринів разом з нарізаними часточками часнику і соєвим соусом. Тушкуйте, зрідка помішуючи, 10 хвилин.
  • Печінка промийте, очистіть від прожилок. Звільніть сковороду від мандаринової заправки і обсмажте на ній печінку протягом декількох хвилин з двох сторін (можна додати ще трохи олії).
  • Потім поверніть мандарини з цибулею на сковороду і тушкуйте блюдо ще 5 хвилин до повної готовності.
  • Подавайте печінку з гарніром, присипавши цибулею або іншою зеленню за бажанням.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь