Скільки і як варити гречану локшину «Соба»?

Багато любителів японської кухні неодноразово пробували в кафе і ресторанах страви з японською локшиною «Соба» з гречаного борошна і багатьох зацікавило, а як її правильно варити, щоб використовувати замість класичних макаронних виробів будинку? У цій статті дізнаємося, скільки часу і як варити локшину «Соба» на гарнір і для приготування інших страв з даної локшиною.

Соба (гречана локшина або спагетті) – це популярне національне блюдо Японії, а саме довга сіро-коричнева локшина з пшеничного і борошна, яку широко використовують для приготування різноманітних страв, в тому числі і для фаст-фудів.

Скільки варити гречану локшину за часом?

Час варіння гречаної локшини залежить від мети її приготування – як готовий гарнір або для подальшого використання для готування інших страв:

Скільки варити гречану локшину в каструлі?

Гречану локшину “Соба” в середньому варять 10 хвилин після закипання води в каструлі, при цьому її краще трохи недоварювати, якщо далі потрібно додатково обробляти (наприклад, тушкувати з овочами).

На замітку: точний час варіння завжди вказуємо виробник на упаковці (у кожного виробника «Соба» може мати різний склад і якість, тому і рекомендований час варіння може трохи відрізнятися).

Дізнавшись, скільки треба варити гречану локшину, розглянемо далі правильну послідовність її варіння в каструлі.

Як варити гречану локшину «Соба» в каструлі

Приготування гречаної локшини в каструлі мало, чим відрізняється від варіння звичайної локшини або спагетті, при цьому її можна зварити не тільки в каструлі, але і в глибокій сковороді (необхідно підібрати сковороду, в яку «Соба» помістити цілком по всій довжині).

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 99 ккал
Кроки
15 хвДрук
  • Вибираємо велику каструлю, заливаємо в неї потрібну кількість води і додаємо сіль, після чого на великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння.
  • У закипілу підсолену воду кладемо підготовлену гречану локшину (лопаткою розподіляємо її в каструлі, щоб вона повністю занурилася в воду), зменшуємо вогонь на мінімум (вода повинна не сильно кипіти в каструлі) і варимо локшину не більше 10 хвилин (якщо локшина буде використовуватися для готування салатів або інших страв, час варіння може скоротити до 7-8 хвилин, щоб локшина була більш пружною).
  • По завершенню варіння зливаємо воду з локшиною з каструлі в друшляк і промиваємо локшину прохолодною проточною водою, щоб вона не злипалася між собою (локшину обов’язково потрібно промивати перед подальшим гасінням або додаванням в салат).

На завершення до цієї статті можна зробити висновок, що варити гречану локшину «Soba», також просто, як і інші макаронні вироби, головне враховувати точний час варіння, рекомендований виробником і промивати локшину після варіння. Свої відгуки та корисні рекомендації, скільки і як варити гречану локшину в домашніх умовах, залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь