Як готувати запечені роли в домашніх умовах

запечені роли рецепти

Запечені роли, приготовані за покроковим рецептом з фото в домашніх умовах, — прекрасний варіант для вечірнього вечері. Роблять їх з різними інгредієнтами і соусами. Розглянемо добірку цікавих варіантів.

З шиітаке

Рецепт приготування запеченого ролу з вугром і деревними грибами шиітаке. За смаком роли виходять трохи солодкуватими, так як у складі додатково присутній омлет тамаго.

Інгредієнти:

  • рис — 120 г;
  • кунжут — 5 м;
  • норі — 1 аркуш;
  • авокадо — 20 г;
  • омлет тамаго — 20 г;
  • шиітаке — 45 г;
  • соус спайс — 20 г;
  • вугор — 30 р.

Приготування:

  • Щільно викласти рис на лист норі. Злегка посипати кунжутом і перевернути.

  • На середину викласти очищений і нарізаний на великі брусочки авокадо.

  • Поверх розмістити омлет тамаго. Щільно загорнути.

  • Гострим ножем розрізати рол на 2 частини. Після кожного розділити ще на 3.

  • Деревні гриби заздалегідь замочити в холодній воді приблизно на 3-4 години. Перед використанням трохи віджати і прибрати ніжки. Капелюшки дрібно порубати ножем.

  • З’єднати шиітаке з рубаним вугром в одній мисці. Залити соусом інгредієнти спайсі, добре перемішати.

  • У кожного ролу сформувати шапочки з отриманої суміші.

  • Поставити отримані вироби на деко, попередньо застелений фольгою.
  • Відправити в духовку і запікати 5 хвилин при 200 градусах.

  • Викласти на красиву тарілку. Прикрасити соусом і подати до столу.

Є роли рекомендується в гарячому вигляді. Додатково в окремій мисці можна подати маринований імбир.

З куркою

В домашніх умовах за покроковим рецептом з фото можна приготувати смачний запечений рол з куркою. Закуска виходить дуже ніжною, оригінальною. Із зазначених продуктів виходить 8 штук.

Інгредієнти:

  • норі — 1 аркуш;
  • рис готовий — 150 г;
  • кунжут — 10-15 г;
  • сирний сир — 50 г;
  • китайська капуста — 20 г;
  • копчена курка — 40 г;
  • соус для запікання — 50-60 р.

Приготування:

  • Лист норі викласти на рогожу. Після рівномірно розподілити відварений рис. Зверху 1 см не доповідати, а внизу, навпаки, на 1 см приспустити.

  • Рясно посипати обсмаженим кунжутом. Перевернути аркуш.
  • Викласти в середину сирний сир.

  • Поруч викласти китайську капусту, нашатковану великою соломкою. Акуратно згорнути, надавши квадратну форму. Вирівняти краю.

  • Копчену курку дрібно нарубати. Відправити в глибоку тару. Додати до м’яса соус для запікання, перемішати.
  • Нарізати заготовку на 8 частин. Для отримання рівних квадратів ніж змочити в холодній воді, щоб рис не прилипав.

  • На деко викласти фольгу, а на неї помістити роли.
  • Рівномірно розкласти м’ясну заготовку з соусом.

  • Поставити запікатися в духовку при потужному грилі на 8 хвилин.

Дістати з печі, акуратно зняти з фольги. Перекласти в зручний блюдо і подати до столу, прикрасивши невеликою кількістю васабі і імбиром.

Рол з вугром і лососем

Запечений рол по покроковому рецепту з фото в домашніх умовах виходить дуже великим. Порція виходить на 330 г — 8 штук. Обов’язково спробуйте його приготувати самостійно.

Інгредієнти:

  • норі — 1 аркуш;
  • рис відварний — 150 г;
  • сирний сир — 30 г;
  • лосось — 20 г;
  • вугор — 20 г;
  • огірок — 15 г;
  • китайська капуста — 15 г;
  • соус для запікання;
  • ікра мойви за смаком.

Приготування:

  • На циновці розмістити норі, а поверх щільно викласти готовий рис.

  • Сирний сир відправити в кондитерський мішок. Відсадити у вигляді щільної ковбаски посередині.
  • Поруч розмістити лосось, попередньо нарізавши його на невеликі брусочки.

  • Подрібнений вугор викласти на рибу.
  • Свіжий огірок нарізати брусочками. Викласти поруч з лососем.
  • Поверх розсипати китайську капусту, нашатковану соломкою.

  • Акуратно все загорнути, надаючи ролу квадратну форму.

  • Рясно змочити водою для кращого склеювання. Вирівняти краю.
  • Нарізати на 8 порцій, обов’язково змочуючи ніж водою.
  • Деко застелити фольгою. Викласти на неї підготовлений рол.

  • Зробити рівні шапочки з соусу для запікання.
  • Поставити під гарячий гриль на 8 хвилин.

  • Через зазначений час дістати з печі. Завершальний етап — акуратно викласти зверху ікру мойви.

Подати до столу на красивій тарілці. Доповнити гарячу закуску можна соєвим соусом, маринованим імбиром.

Запечений гострий рол

Приготувати запечений рол в домашніх умовах досить легко, а допоможе в цьому покроковий рецепт з фото. Тепер залишилося лише підготувати необхідні продукти і докласти трохи зусиль, і дивовижне блюдо буде готово.

Інгредієнти:

  • норі — ⅔ листа;
  • рис — 130 г;
  • вершковий сир — 30 г;
  • огірок — 15 г;
  • філе тілапії — 45 г;
  • спайсі соус за смаком.

Приготування:

  • На готовій циновці розкласти норі.
  • Викласти готовий рис, як показано на фото.

  • Зробити смужку вершкового сиру.
  • Відправити дрібно порізаний соломкою огірок.
  • З іншого боку акуратно розкласти філе риби.

  • Загорнути, притримуючи начинку.
  • Залишився лист змочити водою. Провернути рол, щоб він добре закріпився. Підбити краю.
  • Ножем розділити на 2 частини. Розділити на 8 однакових шматочків.

  • Зробити шапочки з соусу спайсі. Перекласти на деко, попередньо застелений фольгою.
  • Запікати в розігрітій духовці при 240-250 градусів до появи золотистої скоринки.

Гострий рол можна з легкістю приготувати вдома. Попередньо потрібно підготувати всі продукти.

Рол з креветкою

Цей рол буде не горизонтальне, а вертикальне. Поєднання омлету і креветки надає готової закуски справді цікавий смак. А допоможе у цьому покроковий рецепт з фото запеченого ролу з креветкою в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • рис — 100 г;
  • лист норі — 1 шт.;
  • креветки — 30 г;
  • омлет тамаго — 25 г;
  • ікра масаго — 20 г;
  • майонез — 20 р.

Приготування:

  • Лист норі розмістити на циновці вертикально.
  • Рівномірно розподілити готовий рис.
  • В середину відправити очищені креветки.

  • Поверх додати омлет тамаго.
  • Щільно загорнути, надавши квадратну форму.

  • Край норі змочити водою і прокрутити рол. Підрівняти краю.
  • Ікру мойви відправити в глибоку миску. Додати майонез і все перемішати.

  • Розділити заготовку на 5 частин. Сформувати шапочки.
  • Деко застелити пергаментом. Викласти на нього роли.

  • Запікати під розпеченим грилем протягом півтора хвилин.

Викласти на тарілку, прикрасивши гострим соусом, васабі або маринованим імбиром. Завдяки ікру мойви закуска має морський присмак.

Рол з беконом

Для панірування ролу використовується орегано, який надає гарячої закуски незвичайний смак і аромат. Зверніть увагу на покроковий рецепт з фото приготування запечених ролів з беконом і печерицями в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • рис — 120 г;
  • огірок свіжий — 20 г;
  • помідори — 20 г;
  • бекон — 35 г;
  • чилі солодкий — 20 г;
  • орегано — 5 м;
  • печериці — 20 р.

Приготування:

  • На лист норі щільно викласти рис.

  • Зверху присипати орегано по всій поверхні, головне, не переборщити. Акуратно перевернути.
  • В середині розмістити томати, попередньо нарізавши їх скибочками і видаливши серцевину.

  • Зверху кілька шматочків свіжого огірка.
  • Щільно загорнути, надаючи ролу квадратну форму. Підрівняти краю.
  • Ніж змочити у воді і поділити отриману заготовку на 6 частин.

  • Печериці дрібно нарізати, перекласти в глибоку миску.
  • Бекон подрібнити аналогічно грибів, а після з’єднати разом.

  • Додати солодкий чилі, все ретельно перемішати. Зробити шапочку. Викласти на деко, застелене фольгою.

  • Запікати під грилем протягом 2-3 хвилин.

Відправити готову страву на плоску тарілку. Запечений бекон надає роллам приголомшливий аромат і смак. Обов’язково спробуйте приготувати таку гарячу закуску.

«Каліфорнія»

При тепловій обробці сніжний краб надає готовому страві зовсім інший і оригінальний смак. Приготуємо страву за покроковим рецептом з фото запеченого ролу в домашніх умовах. У нього входить соус спайс, робить смак гострим.

Інгредієнти:

  • рис — 130 г;
  • норі — 1 аркуш;
  • ікра масаго — 25 г;
  • огірок — 15 г;
  • авокадо — 15 г;
  • краб — 40 г;
  • спайсі — 15 р.

Приготування:

  1. На норі щільно викласти рис. Для полегшення процесу його рекомендується злегка підігріти, так він стає більш пластичним.
  2. Перевернути і викласти нашатковану брусочками огірок і авокадо.
  3. Загорнути щільно притискаючи начинку. Додати квадратну форму. Підрівняти краю.
  4. Запанірувати в масаго з усіх боків. Ще раз притиснути добре ікру.
  5. Отриману заготівлю розрізати на 6 частин, попередньо змочивши ніж в холодній воді.
  6. Краб подрібнити. Додати до нього трохи соусу спайсі, перемішати.
  7. Руками зробити гарні акуратні шапочки.
  8. Викласти на деко, застелене фольгою. Запікати під розпеченим грилем протягом 3-5 хвилин.
  9. Як тільки на поверхні з’явилася скориночка, рол повністю готовий. Викласти на красиве блюдо, прикрасити соусом і подати до столу.

Існує безліч цікавих і незвичайних рецептів приготування запечених ролів в домашніх умовах. Вони вийдуть смачними, якщо використовувати якісні продукти. При цьому варто враховувати, що традиційні компоненти з легкістю замінюються аналогами. А допоможуть у приготуванні наші покрокові фото.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь