Запечені роли, приготовані за покроковим рецептом з фото в домашніх умовах, — прекрасний варіант для вечірнього вечері. Роблять їх з різними інгредієнтами і соусами. Розглянемо добірку цікавих варіантів.
З шиітаке
Рецепт приготування запеченого ролу з вугром і деревними грибами шиітаке. За смаком роли виходять трохи солодкуватими, так як у складі додатково присутній омлет тамаго.
Інгредієнти:
- рис — 120 г;
- кунжут — 5 м;
- норі — 1 аркуш;
- авокадо — 20 г;
- омлет тамаго — 20 г;
- шиітаке — 45 г;
- соус спайс — 20 г;
- вугор — 30 р.
Приготування:
- Щільно викласти рис на лист норі. Злегка посипати кунжутом і перевернути.
- На середину викласти очищений і нарізаний на великі брусочки авокадо.
- Поверх розмістити омлет тамаго. Щільно загорнути.
- Гострим ножем розрізати рол на 2 частини. Після кожного розділити ще на 3.
- Деревні гриби заздалегідь замочити в холодній воді приблизно на 3-4 години. Перед використанням трохи віджати і прибрати ніжки. Капелюшки дрібно порубати ножем.
- З’єднати шиітаке з рубаним вугром в одній мисці. Залити соусом інгредієнти спайсі, добре перемішати.
- У кожного ролу сформувати шапочки з отриманої суміші.
- Поставити отримані вироби на деко, попередньо застелений фольгою.
- Відправити в духовку і запікати 5 хвилин при 200 градусах.
- Викласти на красиву тарілку. Прикрасити соусом і подати до столу.
Є роли рекомендується в гарячому вигляді. Додатково в окремій мисці можна подати маринований імбир.
З куркою
В домашніх умовах за покроковим рецептом з фото можна приготувати смачний запечений рол з куркою. Закуска виходить дуже ніжною, оригінальною. Із зазначених продуктів виходить 8 штук.
Інгредієнти:
- норі — 1 аркуш;
- рис готовий — 150 г;
- кунжут — 10-15 г;
- сирний сир — 50 г;
- китайська капуста — 20 г;
- копчена курка — 40 г;
- соус для запікання — 50-60 р.
Приготування:
- Лист норі викласти на рогожу. Після рівномірно розподілити відварений рис. Зверху 1 см не доповідати, а внизу, навпаки, на 1 см приспустити.
- Рясно посипати обсмаженим кунжутом. Перевернути аркуш.
- Викласти в середину сирний сир.
- Поруч викласти китайську капусту, нашатковану великою соломкою. Акуратно згорнути, надавши квадратну форму. Вирівняти краю.
- Копчену курку дрібно нарубати. Відправити в глибоку тару. Додати до м’яса соус для запікання, перемішати.
- Нарізати заготовку на 8 частин. Для отримання рівних квадратів ніж змочити в холодній воді, щоб рис не прилипав.
- На деко викласти фольгу, а на неї помістити роли.
- Рівномірно розкласти м’ясну заготовку з соусом.
- Поставити запікатися в духовку при потужному грилі на 8 хвилин.
Дістати з печі, акуратно зняти з фольги. Перекласти в зручний блюдо і подати до столу, прикрасивши невеликою кількістю васабі і імбиром.
Рол з вугром і лососем
Запечений рол по покроковому рецепту з фото в домашніх умовах виходить дуже великим. Порція виходить на 330 г — 8 штук. Обов’язково спробуйте його приготувати самостійно.
Інгредієнти:
- норі — 1 аркуш;
- рис відварний — 150 г;
- сирний сир — 30 г;
- лосось — 20 г;
- вугор — 20 г;
- огірок — 15 г;
- китайська капуста — 15 г;
- соус для запікання;
- ікра мойви за смаком.
Приготування:
- На циновці розмістити норі, а поверх щільно викласти готовий рис.
- Сирний сир відправити в кондитерський мішок. Відсадити у вигляді щільної ковбаски посередині.
- Поруч розмістити лосось, попередньо нарізавши його на невеликі брусочки.
- Подрібнений вугор викласти на рибу.
- Свіжий огірок нарізати брусочками. Викласти поруч з лососем.
- Поверх розсипати китайську капусту, нашатковану соломкою.
- Акуратно все загорнути, надаючи ролу квадратну форму.
- Рясно змочити водою для кращого склеювання. Вирівняти краю.
- Нарізати на 8 порцій, обов’язково змочуючи ніж водою.
- Деко застелити фольгою. Викласти на неї підготовлений рол.
- Зробити рівні шапочки з соусу для запікання.
- Поставити під гарячий гриль на 8 хвилин.
- Через зазначений час дістати з печі. Завершальний етап — акуратно викласти зверху ікру мойви.
Подати до столу на красивій тарілці. Доповнити гарячу закуску можна соєвим соусом, маринованим імбиром.
Запечений гострий рол
Приготувати запечений рол в домашніх умовах досить легко, а допоможе в цьому покроковий рецепт з фото. Тепер залишилося лише підготувати необхідні продукти і докласти трохи зусиль, і дивовижне блюдо буде готово.
Інгредієнти:
- норі — ⅔ листа;
- рис — 130 г;
- вершковий сир — 30 г;
- огірок — 15 г;
- філе тілапії — 45 г;
- спайсі соус за смаком.
Приготування:
- На готовій циновці розкласти норі.
- Викласти готовий рис, як показано на фото.
- Зробити смужку вершкового сиру.
- Відправити дрібно порізаний соломкою огірок.
- З іншого боку акуратно розкласти філе риби.
- Загорнути, притримуючи начинку.
- Залишився лист змочити водою. Провернути рол, щоб він добре закріпився. Підбити краю.
- Ножем розділити на 2 частини. Розділити на 8 однакових шматочків.
- Зробити шапочки з соусу спайсі. Перекласти на деко, попередньо застелений фольгою.
- Запікати в розігрітій духовці при 240-250 градусів до появи золотистої скоринки.
Гострий рол можна з легкістю приготувати вдома. Попередньо потрібно підготувати всі продукти.
Рол з креветкою
Цей рол буде не горизонтальне, а вертикальне. Поєднання омлету і креветки надає готової закуски справді цікавий смак. А допоможе у цьому покроковий рецепт з фото запеченого ролу з креветкою в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- рис — 100 г;
- лист норі — 1 шт.;
- креветки — 30 г;
- омлет тамаго — 25 г;
- ікра масаго — 20 г;
- майонез — 20 р.
Приготування:
- Лист норі розмістити на циновці вертикально.
- Рівномірно розподілити готовий рис.
- В середину відправити очищені креветки.
- Поверх додати омлет тамаго.
- Щільно загорнути, надавши квадратну форму.
- Край норі змочити водою і прокрутити рол. Підрівняти краю.
- Ікру мойви відправити в глибоку миску. Додати майонез і все перемішати.
- Розділити заготовку на 5 частин. Сформувати шапочки.
- Деко застелити пергаментом. Викласти на нього роли.
- Запікати під розпеченим грилем протягом півтора хвилин.
Викласти на тарілку, прикрасивши гострим соусом, васабі або маринованим імбиром. Завдяки ікру мойви закуска має морський присмак.
Рол з беконом
Для панірування ролу використовується орегано, який надає гарячої закуски незвичайний смак і аромат. Зверніть увагу на покроковий рецепт з фото приготування запечених ролів з беконом і печерицями в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- рис — 120 г;
- огірок свіжий — 20 г;
- помідори — 20 г;
- бекон — 35 г;
- чилі солодкий — 20 г;
- орегано — 5 м;
- печериці — 20 р.
Приготування:
- На лист норі щільно викласти рис.
- Зверху присипати орегано по всій поверхні, головне, не переборщити. Акуратно перевернути.
- В середині розмістити томати, попередньо нарізавши їх скибочками і видаливши серцевину.
- Зверху кілька шматочків свіжого огірка.
- Щільно загорнути, надаючи ролу квадратну форму. Підрівняти краю.
- Ніж змочити у воді і поділити отриману заготовку на 6 частин.
- Печериці дрібно нарізати, перекласти в глибоку миску.
- Бекон подрібнити аналогічно грибів, а після з’єднати разом.
- Додати солодкий чилі, все ретельно перемішати. Зробити шапочку. Викласти на деко, застелене фольгою.
- Запікати під грилем протягом 2-3 хвилин.
Відправити готову страву на плоску тарілку. Запечений бекон надає роллам приголомшливий аромат і смак. Обов’язково спробуйте приготувати таку гарячу закуску.
«Каліфорнія»
При тепловій обробці сніжний краб надає готовому страві зовсім інший і оригінальний смак. Приготуємо страву за покроковим рецептом з фото запеченого ролу в домашніх умовах. У нього входить соус спайс, робить смак гострим.
Інгредієнти:
- рис — 130 г;
- норі — 1 аркуш;
- ікра масаго — 25 г;
- огірок — 15 г;
- авокадо — 15 г;
- краб — 40 г;
- спайсі — 15 р.
Приготування:
- На норі щільно викласти рис. Для полегшення процесу його рекомендується злегка підігріти, так він стає більш пластичним.
- Перевернути і викласти нашатковану брусочками огірок і авокадо.
- Загорнути щільно притискаючи начинку. Додати квадратну форму. Підрівняти краю.
- Запанірувати в масаго з усіх боків. Ще раз притиснути добре ікру.
- Отриману заготівлю розрізати на 6 частин, попередньо змочивши ніж в холодній воді.
- Краб подрібнити. Додати до нього трохи соусу спайсі, перемішати.
- Руками зробити гарні акуратні шапочки.
- Викласти на деко, застелене фольгою. Запікати під розпеченим грилем протягом 3-5 хвилин.
- Як тільки на поверхні з’явилася скориночка, рол повністю готовий. Викласти на красиве блюдо, прикрасити соусом і подати до столу.
Існує безліч цікавих і незвичайних рецептів приготування запечених ролів в домашніх умовах. Вони вийдуть смачними, якщо використовувати якісні продукти. При цьому варто враховувати, що традиційні компоненти з легкістю замінюються аналогами. А допоможуть у приготуванні наші покрокові фото.