Салат з баклажанів із солодким соусом

Салат з баклажанів з солодким соусом – закуска зі східними нотками. Готується максимально легко і швидко. Соус надає інгредієнтам оригінальну родзинку. Блюдо виглядає дуже красиво. Побачивши закуску на столі, рука так і тягнеться покуштувати ошатне частування.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Промиті томати ділимо на четвертинки. Очищені часникові зубчики тиснемо ножем.
  • Роздавлений часник подрібнюємо (можна використовувати прес). Те ж саме робимо з промитою кінзою.
  • Обполіскуємо баклажани, прибираємо хвостики і ріжемо досить великими шматочками.
  • “Синенькі” перекладаємо в солону воду. Витримуємо 5 хвилин і виливаємо рідину. Промокаємо вологу серветками.
  • У ємність насипаємо кукурудзяний крохмаль (картопляний той же підійде) і обвалюємо в ньому баклажани. Панірування зробить закуску менш жирною.
  • У глибоку ємність наливаємо рослинну оолію і кип’ятимо. По черзі відправляємо баклажани в киплячу олію і смажимо до золотистого.
  • Витягуємо рум’яні баклажани, складаємо на паперовий рушник.
  • Змішуємо компоненти для заливки – рубаний часник і зелень, солодкий соус чилі і соєвий соус. Насипаємо перець і розмішуємо. На розсуд додаємо інші спеції.
  • З’єднуємо складові. У салатник перекладаємо хрусткі баклажани, солодкі черрі і поливаємо заправкою. Розмішувати.

Розкладаємо по порціях і презентуємо гостям. Їмо відразу, поки баклажани хрусткі. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь