Ароматне варення з полуниці і апельсинів на зиму

варення з полуниці з апельсином на зиму

Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом. Додайте ще кілька листочків м’яти, і ласощі стануть ще цікавіше.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Починайте з підготовки полуниці. Спочатку її потрібно перебрати, щоб не попалися погані ягоди. Потім ретельно промити. Після видаліть плодоніжки і помістіть її в посуд для варіння.
  • Потім засипте полуницю цукром і залиште на 15-20 хвилин до появи соку. Потім поставте на вогонь і починайте поступово доводити ягоди до кипіння. Не забувайте знімати пінку.
  • Помийте і поріжте апельсин разом з шкіркою. Різати можна середніми кубиками або на ваш розсуд.
  • Додаємо нарізаний апельсин до закипілої полуниці. Туди ж за бажанням можна кинути гілку м’яти. Якщо немає свіжої м’яти, то підійде і в сухому вигляді. Знову доведіть до кипіння варення вже з апельсином. Потім варіть 10-12 хвилин. Акуратно перемішуйте і знімайте пінку, що утворилася.
  • Далі додайте пектиновий порошок. М’яту на цьому етапі вже можна прибрати з варення. Добре перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
  • Поки варення продовжує варитися, можна зайнятися стерилізацією банок. Чисто вимиті банки потримайте над гарячою парою. Кришки прокип’ятіть.
  • Варення розливайте в підготовлені банки в гарячому вигляді.
  • Щільно закривайте кришками і перевертайте банки догори дном. Залишайте остигати в такому положенні.

Остиглі банки з полуничним варенням зберігайте в прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь