Суниця має два види – cадова (велика) і лістна (дрібна). Є біологічна відмінність полуниці і суниці. Однак в наших краях дачниками прийнято вважати садову (окультурену) суницю полуницею (в деяких регіонах її називають Вікторією), а всі ягідки, що ростуть в лісових путівцях, в поле називати суницею. Щоб не плутатися в цих поняттях будемо їх і дотримуватися, тим більше що вони надзвичайно нам зручні.

Полуничне варення

Полуниця (садова) перед приготуванням до її заготівлі швидко промивається під проточною водою, пересипається на рушник або паперові Серветки, очищається від плодоніжок і листочків. Зробіть з такої полуниці варення – п’ятихвилинку, що зберігає багато вітамінів цієї ягоди.

Ягоди пересипаються цукром в співвідношенні 1: 1. Потрібно дати постояти їм в тазу з цукром протягом 4-5 годин. Потім таз ставиться на вогонь, на дуже повільний. Цукор, що залишився буде танути поступово. Помішуйте дерев’яною ложкою ягоди, але не мніть їх. Робіть перемішування дуже акуратно. Як з’являться на поверхні варення бульбашки і весь цукор «розійдеться», кип’ятимо все ще хвилин п’ять і вимикаємо. Даємо охолонути, розкладаємо в стерилізовані банки, закриваємо стерильними кришками. Відправляємо наше варення з ягід на зберігання в льох.

варення з ревеню з полуницею
3 год 0 хв3067
Дуже цікавий небанальний рецепт представлений вашій увазі. Варення з ревеню з полуницею виходить красивого червонуватого кольору, в міру густе і неймовірно