Суниця має два види – cадова (велика) і лістна (дрібна). Є біологічна відмінність полуниці і суниці. Однак в наших краях дачниками прийнято вважати садову (окультурену) суницю полуницею (в деяких регіонах її називають Вікторією), а всі ягідки, що ростуть в лісових путівцях, в поле називати суницею. Щоб не плутатися в цих поняттях будемо їх і дотримуватися, тим більше що вони надзвичайно нам зручні.

Полуничне варення

Полуниця (садова) перед приготуванням до її заготівлі швидко промивається під проточною водою, пересипається на рушник або паперові Серветки, очищається від плодоніжок і листочків. Зробіть з такої полуниці варення – п’ятихвилинку, що зберігає багато вітамінів цієї ягоди.

Ягоди пересипаються цукром в співвідношенні 1: 1. Потрібно дати постояти їм в тазу з цукром протягом 4-5 годин. Потім таз ставиться на вогонь, на дуже повільний. Цукор, що залишився буде танути поступово. Помішуйте дерев’яною ложкою ягоди, але не мніть їх. Робіть перемішування дуже акуратно. Як з’являться на поверхні варення бульбашки і весь цукор «розійдеться», кип’ятимо все ще хвилин п’ять і вимикаємо. Даємо охолонути, розкладаємо в стерилізовані банки, закриваємо стерильними кришками. Відправляємо наше варення з ягід на зберігання в льох.

варення з полуниці без цукру
50 хв2
Варення може бути не тільки смачним, але і корисним. Рецепт для тих, хто стежить за фігурою або не вживає цукор. Цукор можна замінити натуральним і безпечним підсолоджувачем –...
варення з полуниці з апельсином на зиму
1 год 30 хв4
Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом.
полуничне варення в мультиварці
3 год 10 хв5
Мультиварка економить не тільки ваші сили і час, але максимально зберігає зовнішній вигляд ягід. Мінімум дій – і смачне варення готове.
варення з полуниці на сковороді
45 хв5
Один з швидких і простих способів приготувати варення, використовуючи замість звичної каструлі сковороду. Але такий спосіб передбачає невеликі обсяги заготовки.
3 год 29 хв5
Секрет приготування такого варення – в гарячому сиропі, яким заливається свіжа полуниця. Виходить незвичайне варення з живими ягодами. Так вони зберігають більше корисних властивостей
1 год 15 хв5
Це варення готується дуже швидко. А щоб воно вийшло густим, додають желатин. Полуниця в такому варенні зберігає свій яскравий і насичений колір. Цей спосіб універсальний для будь-яких ягід.
Варення п'ятихвилинка з полуниці
2 год 30 хв6
Рецепт ароматного полуничного варення для тих, хто не хоче витрачати багато часу на його приготування. Також в цьому рецепті міститься менше цукру, ніж в його класичному аналогу. Однак...
7 год 0 хв3
Один з популярних способів приготування, коли ягоди залишаються в варенні цілими. Його ще називають “ягідка до ягідки”. Полуниця зберігає свій вигляд і форму, не розвалюється
варення з ревеню з полуницею
3 год 0 хв3
Дуже цікавий небанальний рецепт представлений вашій увазі. Варення з ревеню з полуницею виходить красивого червонуватого кольору, в міру густе і неймовірно смачне: такий тонкий солодко-кислий