Густе варення з полуниці з желатином

Це варення готується дуже швидко. А щоб воно вийшло густим, додають желатин. Полуниця в такому варенні зберігає свій яскравий і насичений колір. Цей спосіб універсальний для будь-яких ягід. Варення ідеально підходить для подачі до млинців, оладок і сирників.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Почніть з підготовки ягід. Полуницю переберіть. Ретельно промийте у воді. Ягоди можна залишити у воді на хвилинку плавати, щоб осів бруд і пісок. Потім відкиньте на друшляк і дайте воді стекти з ягід. Потім акуратно видаліть з кожної ягідки плодоніжки. Це можна зробити за допомогою ножа.
  • Наступним етапом приготуйте желатин. Швидкорозчинний желатин досить залити водою кімнатної температури і залишити на 20-30 хвилин. На 40 гр. желатину потрібно приблизно 100 мл. води. Якщо у вас інший желатин, то дотримуйтесь інструкції на упаковці.
  • Поки желатин замочується, можна зайнятися полуницею. Засипте його цукром і дайте постояти приблизно 20 хвилин до появи соку. Не перемішуйте, а злегка струсіть ємність з полуницею.
  • Далі поставте ягоди на плиту на середній вогонь. Цукор повинен повністю розчинитися. Потім доведіть варення до кипіння і залиште на 5 хвилин кипіти. В кінці додайте вже підготовлений желатин. Важливо пам’ятати, що желатин кип’ятити не можна, інакше він втрачає свої желюючі властивості. Тому після додавання добре розмішайте варення і приберіть з плити.
  • Гаряче варення розлийте по банках. Банки і кришки заздалегідь повинні бути простерилізовані.

Ароматне варення готове.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь