Однорідний густий джем виходить із полуниці, якщо ягідне пюре перемішати з пектином, адже у самої ягоди його не так багато. Пектин допоможе швидко желювати масу, не уварюючи її з руйнуванням вітамінів та цінних речовин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Желфікс 1 пакет
- Цукор-пісок 600 гр.
Кроки
- Готувати джем із полуниці з пектином просто! Полуницю ґрунтовно перебрати, викинути всю пошкоджену або забродили. Помити ягоди в кількох водах і зняти чашолистки, обсушити на паперових рушниках. Скласти всю полуницю в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити до стану однорідного пюре.
- Змішати пектин чи желфікс із 2 ст. л. цукрового піску, всипати у ягідне пюре. При постійному помішуванні довести до кипіння масу, знімаючи піну. Забрати з вогню. Додати весь цукровий пісок, перемішати.
- Знову довести до кипіння, перемішуючи, і варити 3 хв. на слабкому вогні, знімаючи пінку.
- Розлити джем по митим простерилізованим скляним банкам, закрутити гвинтовими кришками або закатати. Кришки потрібно попередньо прокип’ятити близько 5 хв. Банки із заготовками перевернути під теплою ковдрою і залишити до охолодження на 8-12 годин. Перенести ласощі в підвал або комору, зберігати там до 1 року.
Смачного!