Калорійність на 100 грам (кбжу):
5.2 г.
Білки
0.3 г.
Жири
51.0 г.
Вуглеводи
215
ккал

Курага — це сухофрукти, які готуються зі свіжих абрикосів. Великі сорти абрикосів перед сушінням обробляють і з них виймають кісточки. Дрібні сорти абрикосів у висушеному вигляді називаються урюк. З таких абрикосів кісточки не видаляють. Як правило, урюк містить більше поживних речовин, ніж курага, висушена без кісточок. Пояснюється це тим, що урюк навіть у вигляді сухофруктів залишається цільним плодом.

Як правило, курага висушується на сонці протягом максимум восьми днів. Щоб отримати один кілограм кураги потрібно близько чотирьох кілограмів свіжих абрикосів. Курага, висушена на сонці в так званих природних умовах, має більш темний колір. Курага ніжно-оранжевого кольору напевно засушувалася в промислових умовах з використанням ряду консервантів. Більшість кураги, що продається в магазинах і на ринках, заготовлюється за допомогою консервантів і діоксиду сірки. Це надає їй чудовий яскраво-помаранчевий відтінок.

На території України в більшості випадків продається курага, що завозиться з Туреччини. Властивості кураги можна охарактеризувати як дуже і дуже корисні. У куразі міститься величезна кількість мікроелементів і вітамінів. Курага сприяє підвищенню гемоглобіну в крові, а також курага відмінно зміцнює серцево-судинну систему. У куразі багато органічних кислот, калію, заліза, кальцію, каротину, фосфору, вітаміну В5. Імунітет людини багато в чому визначається споживанням вітаміну В5.

Що приготувати з курагою

Курага відмінно підходить для приготування компотів, різних десертів, в якості начинок для пирогів і булочок. Курагу можна їсти і в сушеному вигляді, попередньо замочивши її на деякий час у воді. Дуже корисна курага для дітей. У дитячому харчуванні курагу можна додавати в молочні каші.

1 год 10 хв80264
Серед усієї випічки найбільше люблю пироги. З величезної кількості рецептів можна знайти як прості і швидкі, так і хитромудрі, більше нагадують торт.
Булочки з халвою і курагою
45 хв80360
Погодьтеся, після виснажливого робочого тижня складно мотивувати себе на кулінарні подвиги. Тому суботу я присвячую простим домашнім перекусам.
торт в пляшці з сухофруктами і горіхами
30 хв80444
Ласунам начебто мене складно стежити за фігурою. Тільки сядеш на дієту, як чергове тістечко дивиться на тебе спокусливим поглядом. Ну як тут встоїш.
60 хв01к.
Дуже смачні і красиві пасхальні паски можна приготувати на Великдень з сиром по простому рецептом з покроковими фото. Сирна паска «Пасхальна» Приготувати
1 год 30 хв03к.
У переддень Великого свята в будь-якому магазині можна купити паску. Але купівельна випічка суха, позбавлена смаку, з відразливим запахом ванільної есенції.
паска в хлібопічці
1 год 30 хв01.2к.
Паска – головний атрибут святкового столу. Сьогодні з’являються нові рецепти, які поєднують класичну форму випічки і сучасні способи її приготування
2 год 0 хв0476
Сьогодні є різні варіанти цієї узбецької страви, але ми розповімо, як приготувати плов з яловичини, щоб рис був розсипчастим. А також відзначимо важливі
листковий салат Полянка
60 хв0754
Салат «Полянка» листковий з печерицями і куркою найбільшою популярністю користується в зимовий сезон. За допомогою покрокового рецепту з фото легко приготувати