Калорійність на 100 грам (кбжу):
5.2 г.
Білки
0.3 г.
Жири
51.0 г.
Вуглеводи
215
ккал

Курага — це сухофрукти, які готуються зі свіжих абрикосів. Великі сорти абрикосів перед сушінням обробляють і з них виймають кісточки. Дрібні сорти абрикосів у висушеному вигляді називаються урюк. З таких абрикосів кісточки не видаляють. Як правило, урюк містить більше поживних речовин, ніж курага, висушена без кісточок. Пояснюється це тим, що урюк навіть у вигляді сухофруктів залишається цільним плодом.

Як правило, курага висушується на сонці протягом максимум восьми днів. Щоб отримати один кілограм кураги потрібно близько чотирьох кілограмів свіжих абрикосів. Курага, висушена на сонці в так званих природних умовах, має більш темний колір. Курага ніжно-оранжевого кольору напевно засушувалася в промислових умовах з використанням ряду консервантів. Більшість кураги, що продається в магазинах і на ринках, заготовлюється за допомогою консервантів і діоксиду сірки. Це надає їй чудовий яскраво-помаранчевий відтінок.

На території України в більшості випадків продається курага, що завозиться з Туреччини. Властивості кураги можна охарактеризувати як дуже і дуже корисні. У куразі міститься величезна кількість мікроелементів і вітамінів. Курага сприяє підвищенню гемоглобіну в крові, а також курага відмінно зміцнює серцево-судинну систему. У куразі багато органічних кислот, калію, заліза, кальцію, каротину, фосфору, вітаміну В5. Імунітет людини багато в чому визначається споживанням вітаміну В5.

Що приготувати з курагою

Курага відмінно підходить для приготування компотів, різних десертів, в якості начинок для пирогів і булочок. Курагу можна їсти і в сушеному вигляді, попередньо замочивши її на деякий час у воді. Дуже корисна курага для дітей. У дитячому харчуванні курагу можна додавати в молочні каші.

20 год 0 хв2
На приготування гарбузового варення з курагою знадобиться чимало часу, оскільки рецепт вимагає варіння інгредієнтів кілька разів. Зате потім ви отримаєте гарний густий десерт із форменими
Узвар з медом
6 год 45 хв1
Узвар з наших традиційних сухофруктів і підсолоджений медом, буде у вас корисним і тонізуючим напоєм до будь-якого столу, а готується він просто. Сухофрукти, на відміну від компоту, кілька.
1 год 10 хв8
Серед усієї випічки найбільше люблю пироги. З величезної кількості рецептів можна знайти як прості і швидкі, так і хитромудрі, більше нагадують торт. А нещодавно я знайшла золоту середину....
Булочки з халвою і курагою
45 хв8
Погодьтеся, після виснажливого робочого тижня складно мотивувати себе на кулінарні подвиги. Тому суботу я присвячую простим домашнім перекусам. Виняток становить лише випічка, від якої
торт в пляшці з сухофруктами і горіхами
30 хв8
Ласунам начебто мене складно стежити за фігурою. Тільки сядеш на дієту, як чергове тістечко дивиться на тебе спокусливим поглядом. Ну як тут встоїш. Але я не звикла здаватися....
60 хв
Дуже смачні і красиві пасхальні паски можна приготувати на Великдень з сиром по простому рецептом з покроковими фото. Сирна паска «Пасхальна» Приготувати смачні великодні паски з сиром легко.
1 год 30 хв
У переддень Великого свята в будь-якому магазині можна купити паску. Але купівельна випічка суха, позбавлена смаку, з відразливим запахом ванільної есенції. Тому багато господинь вважають
паска в хлібопічці
1 год 30 хв
Паска – головний атрибут святкового столу. Сьогодні з’являються нові рецепти, які поєднують класичну форму випічки і сучасні способи її приготування, наприклад, в хлібопічці.
2 год 0 хв
Сьогодні є різні варіанти цієї узбецької страви, але ми розповімо, як приготувати плов з яловичини, щоб рис був розсипчастим. А також відзначимо важливі моменти, які допоможуть швидко освоїти.