Узвар з медом

Узвар з медом

Узвар з наших традиційних сухофруктів і підсолоджений медом, буде у вас корисним і тонізуючим напоєм до будь-якого столу, а готується він просто. Сухофрукти, на відміну від компоту, кілька годин настоюються у воді, що максимально зберігає всі їх властивості. Мед додається в остиглий узвар і кількість його визначається солодкістю обраних сухофруктів. У цьому рецепті до сухих яблук і груш додамо родзинки з лимоном і курагою.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
6 год 45 хвДрук
  • Сухофрукти ретельно промийте. Якщо груші у вас цілі або половинки, розріжте їх на більш дрібні шматочки. Потім залийте всі сухофрукти літром чистої холодної води і залиште на 2 години настоюватися.
  • Після цього часу настій процідіть на сито і відвар перелийте в каструлю для варіння узвару. Сухофрукти поки залиште осторонь.
  • Лимон промийте, обшпарте окропом, акуратно зніміть цедру і відіжміть сік.
  • Цедру перекладіть в настій, на великому вогні доведіть до кипіння і відразу каструлю зніміть з плити. Лимонну цедру з настою приберіть.
  • У великий глечик перекладіть замочені сухофрукти і залийте гарячим настоєм. Остудіть узвар до звичайної температури, розчиніть в ньому мед і на 2-4 години, поставте в холодильник.

Приготований узвар з медом можете сервірувати до столу як в холодному, так і в підігрітому вигляді, а сухофрукти покласти в склянки перед подачею. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь