Узвар з шипшини

Узвар з шипшини володіє хорошим смаком і як ягода, багата корисними для організму речовинами. Готують узвар з шипшини в холодну пору року, для профілактики простудних захворювань. Для узвару з цієї сушеної ягоди потрібно тривалий час настоювання. Простим способом приготування узвару є заварювання його в термосі, але в цьому рецепті готуємо в каструлі.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
24 год 5 хвДрук
  • Сухі ягоди шипшини містять багато дрібного сміття, тому їх добре слід промити під проточною водою.
  • Перекласти їх в каструлю для варіння узвару, залити літром чистої води і поставити на середній вогонь.
  • Після початку кипіння поварити шипшину протягом 3-4 хвилин, не більше і каструлю зняти з плити. Потім закрити її кришкою, прикрити рушником і залишити на добу при кімнатній температурі для настоювання.
  • Приготований узвар з шипшини процідити на сито, додати на свій смак цукор і напій можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь