Березовий сік з родзинками на зиму

Родзинки та березовий сік – відмінна комбінація, яка використовується не тільки при приготуванні квасу, але й заготовок на зиму. Родзинки намагаємося вибирати якісні, чисті, які гарно «розгорнуться» у соку і не підведуть своїм зовнішнім виглядом.

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 69 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 16.8 г
Кроки
20 хвДрук
  • Щоб приготувати березовий сік з родзинками на зиму, мою банку, стерилізуємо будь-яким доступним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришкою.
  • У банку всипаємо цукровий пісок та лимонну кислоту.
  • Родзинки промиваємо під проточною теплою водою і заливаємо окропом на п’ять-десять хвилин.
  • Потім воду зливаємо, а родзинки поміщаємо в банку за цукром.
  • Березовий сік проціджуємо в каструлю через складену в два-три шари марлю, після чого ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
  • Киплячий сік вливаємо в банку з цукром та родзинками.
  • Відразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою за допомогою спеціального ключа.
  • Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Родзинки поступово забарвлюватимуть сік.

Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце. Бажано використати заготівлю протягом одного року.
Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь