Скон (Scone) – традиційні булочки з Великої Британії

Скон (Scone) – традиційна страва англійської, ірландської та шотландської кухні. Скон є невеликою пишною, але щільною булочкою швидкого приготування з пшеничного або вівсяного борошна. Особливу популярність він отримав завдяки тому, що є невід’ємною частиною традиційного Девонширського Чаю. Скон розрізають на дві половинки і подають з вершковим маслом та джемом.

Цікаво, що спочатку скони виглядали інакше. Їх обсмажували на сковороді, і вони швидше нагадували великий, розміром з тарілку, коржик, який перед подачею нарізали на трикутні шматочки. І тільки з появою в масовому продажу розпушувача скони набули свого сучасного вигляду маленьких здобних булочок, які випікаються в духовці.

Нижче ми наводимо традиційний англійський рецепт скону. Найчастіше скони роблять із родзинками, сушеними журавлинами або їх сумішшю. Також можна використовувати сушену вишню, чорнослив, курагу або горіхи.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, сіль. Додати цукор і порубане шматочками вершкове масло. Все ретельно перетерти у крихту. Додати ізюм або суміш сухофруктів і перемішати.
  • В окремій мисці перемішати молоко з яйцем і вилити в миску із сухими інгредієнтами. Замісити тісто. Воно має вийти досить щільним і перестати липнути до рук та миски.
  • Загорнути тісто в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
  • Робочу поверхню посипати борошном, покласти тісто і розкотити його в пласт завтовшки близько 2-3 см.
  • За допомогою круглої форми (британці користуються спеціальною формою для скон) або склянки вирізати невеликі булочки. З цієї кількості тіста має вийти близько 12-14 скон.
  • Викласти скони на змащене маслом або застелене пергаментом деко.
  • Кожну скон змастити зверху невеликою кількістю молока. За бажанням можна злегка присипати кожну скон цукром.
  • Випікати скони в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
  • Для подачі розрізати скон навпіл, вкласти шматочок масла. Подавати скони з джемом, вершковим маслом чи кремом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь