Королева пудингів “Queen of puddings”

Королева пудингів (Queen of puddings) – традиційна страва британської кухні. Королева пудингів є десертом, що традиційно складається з трьох шарів. Як перший шар запікаються мелені сухарі, змішані з молоком та яєчними жовтками. Потім запечений шар змащується джемом, а зверху викладається бізе шар і ще раз запікається. Рецепти Королеви пудингів можна зустріти під назвами Монмут пудинг (Monmouth Pudding) або Манчестер пудинг (Manchester Pudding).

Вважається, що перший рецепт пудингу з панірувальних сухарів виник ще в XVII столітті, коли залишки хліба вимочували в теплому молоці, а потім запікали з джемом або сезонними фруктами та шаром бізе. Сучасні версії рецепту Королеви пудингів можна знайти у багатьох повоєнних британських кулінарних книгах.

Нижче ми наводимо традиційний англійський рецепт королеви пудингів. Джем для Королеви пудингів зазвичай беруть малиновий або із чорної смородини. Це типовий варіант, але ви можете замінити будь-яким джемом, який вам подобається. Подають Королеву пудингів зазвичай у гарячому вигляді. Якщо у вас немає під рукою свіжих панірувальних сухарів, їх легко можна зробити самим. Для цього можна покласти шматки хліба в духовку і запекти там протягом 20 хвилин, поки вони не підсохнуть. Потім покласти в кухонний комбайн і подрібнити крупну крихту.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Яйця розділити на білки та жовтки. Білки прибрати у холодильник.
  • Жовтки змішати з 25 г коричневого цукру і ваніліном.
  • Тонким цівком влити в жовтки гаряче молоко, постійно помішуючи віночком. Трохи остудити та додати вершки, перемішати.
  • Форму для десерту змастити маслом (або олією), викласти хлібні крихти, змішані з лимонною цедрою. ***За рецептом потрібна форма ємністю 1 л, у мене більше.
  • Зверху вилити заварний крем із вершками. Дати настоятися 20-30 хвилин.
  • Форму з пудингом поставити у більшу за розміром форму, налити гарячу воду до рівня пудингу у меншій формі. Поставити в розігріту до 160 С духовку на 50-60 хвилин, поки верх пудингу не схопиться.
  • Готовий пудинг змастити малиновим джемом.
  • Білки збити з цукром, що залишився до стійких піків, викласти зверху пудингу. За допомогою ложки зробити хвилі.
  • Запікати пудинг без водяної лазні ще близько 25 хвилин за тієї ж температури.

Пудинг остудити та подавати теплим. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь