Цей квас мені дуже нагадує той, який готувала моя бабуся. Він виходить солодким, з легкою кислинкою, дуже ароматний та смачний. У літню спеку він добре вгамовує спрагу і відновлює сили.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 4 л.
- Буряк ½ кг.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Житній хліб 100 гр.
- Чорнослив 2 шт.
- Родзинки 5 шт.
Кроки
- Буряк і хліб нарізаємо шматочками.
- У бутель кладемо буряк, хліб, цукор. Додаємо родзинки чорнослив. Добре струшуємо сулію, щоб цукор повністю розчинився. Можна зробити іншим способом. У невеликій кількості води розчинити цукор і потім влити його в пляшку.
- Накриваємо марлею або харчовим папером, щоб у процесі бродіння квас дихав. Забираємо у тепле, темне місце на 3 дні.
- Три дні минуло. Буряк опустився весь на дно. Квас набув гарного інтенсивного рубінового кольору. На його поверхні з’явилося багато бульбашок. Тепер його потрібно процідити.
- Встановлюємо ємність, на неї ситечко з марлею і переливаємо квас.
Колір у нього насичений, гарний, смак чудовий. До того ж з ним виходить чудовий яскравий борщ.