Солодкий буряковий квас із чорносливом як у бабусі

Цей квас мені дуже нагадує той, який готувала моя бабуся. Він виходить солодким, з легкою кислинкою, дуже ароматний та смачний. У літню спеку він добре вгамовує спрагу і відновлює сили.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
72 год 0 хвДрук
  • Буряк і хліб нарізаємо шматочками.
  • У бутель кладемо буряк, хліб, цукор. Додаємо родзинки чорнослив. Добре струшуємо сулію, щоб цукор повністю розчинився. Можна зробити іншим способом. У невеликій кількості води розчинити цукор і потім влити його в пляшку.
  • Накриваємо марлею або харчовим папером, щоб у процесі бродіння квас дихав. Забираємо у тепле, темне місце на 3 дні.
  • Три дні минуло. Буряк опустився весь на дно. Квас набув гарного інтенсивного рубінового кольору. На його поверхні з’явилося багато бульбашок. Тепер його потрібно процідити.
  • Встановлюємо ємність, на неї ситечко з марлею і переливаємо квас.

Колір у нього насичений, гарний, смак чудовий. До того ж з ним виходить чудовий яскравий борщ.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь