Холодні закуски надають нам широкі можливості для реалізації своїх кулінарних здібностей. А головне — холодними закусками закушують і насолоджуються. Смачні холодні закуски є прикрасою будь-якого столу, як буденного, так і святкового. Навіть якщо ви вирішили буденно пообідати або повечеряти, можна трохи побалувати себе і своїх близьких, приготувавши якісь овочеві холодні закуски і салати, холодні м’ясні закуски, рибні та грибні. Рецепти холодних закусок не завжди складні. Маючи в запасі мінімум часу, ви можете приготувати холодні закуски на швидку руку.
Всім відомо, що на святковому столі має бути і гаряче, і холодне. Закуски якраз зазвичай представляють холодні страви. Холодні закуски до святкового столу потрібні завжди. Вони смачні, естетичні, варіативні, зручні у вживанні. Залежно від ваших смаків і поглядів на кулінарію ви можете приготувати холодні закуски з риби, м’яса, овочів. Рецепти холодних святкових закусок часто використовують делікатесні продукти, але навіть їх треба вміти правильно приготувати. Святковий стіл за визначенням повинен бути більш багатим, різноманітним, тому тут ми можемо собі дозволити холодні закуски складного приготування. Наприклад, смачні начинки для тарталеток і лаваша, на основі яких готують приголомшливі холодні закуски. Рецепти на стіл допоможуть здивувати, зробити приємність і гостям, і вам. Смачні та оригінальні холодні закуски на день народження, Новий рік або будь-яке інше свято зроблять будь-яке застілля святом смаку. Холодні закуски для фуршету мають ряд відмінних рис. Щоб гостям було зручно їх їсти, легкі холодні закуски і складні подаються у вигляді канапе, бутербродів на шпажках. Головна вимога тут — невеликий розмір, якому повинні відповідати фуршетні холодні і гарячі закуски. Рецепти холодних закусок для фуршету повинні володіти і іншим якістю — естетичним зовнішнім виглядом. Оформлення холодних закусок-справа, в якому ви можете проявити свої творчі здібності. Правильне і красиве оформлення закуски зробить її тільки більш виграшною і приверне до неї увагу гостей. Адже людина тягнеться до прекрасного, і кухня, холодні закуски, в цьому сенсі, не є винятками. Тому приготування холодних закусок зажадає від вас включити свою фантазію. Вам також допоможуть наші рецепти, дивіться і вибирайте святкові холодні закуски з фото, повсякденні, оригінальні, красиві холодні закуски на стіл (фото). І нехай вам буде смачно!
50 хв1
Намазка на хліб із оселедця, яєць і моркви дозволить за пару хвилин приготувати смачну закуску для всієї родини. Склад продуктів підібраний таким чином, щоб маса вийшла ніжною, а...
60 хв4
Намазка з баклажанів являє собою приголомшливу закуску. Апетитне частування не тільки урізноманітнить повсякденне меню, а й прикрасить святкове гуляння. Ароматну намазку подають із
40 хв5
Намазка з оселедця для бутербродів є чудовою закускою, яка доречна для будь-якого приводу. Готується намазка досить легко. Консистенцію закуски вибираємо самостійно.
20 хв6
Паста з авокадо для бутербродів – це кремоподібна начинка, виготовлена з стиглих авокадо, яка використовується для намазування на хліб, тости або бутерброди. Вона має ніжний та багатий смак,.
20 хв2
Хочу порекомендувати відмінний рецепт закусочної пасти із часникових стрілок на бутерброди. Приготування закуски практично не забере часу. Намазка на бутерброди виходить ароматною і
12 год 30 хв12
Наближаються новорічні свята, а це значить, що практично на кожному святковому столі буде присутній холодець. У кожної господині свої секрети і рецепти приготування.
15 хв3
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
15 хв6
Яєчне масло або мунавой (munavoi) – традиційна страва фінської, карельської та естонської кухонь. Мунавой є намазкою зі зварених круто яєць, змішаних з вершковим маслом.
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
1 год 20 хв5
Лдечий оселедець під шубою з яйцем – це оригінальна і бюджетна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу, і однозначно приємно здивує найвитонченіших гостей.
2 год 0 хв8
Оселедець під шубою з желатином відрізняється від класичної подачі, своїм зовсім дивовижним зовнішнім виглядом, який викликає безліч запитань і викликає захоплення, бо таким сервіруванням
20 хв3
Ми з чоловіком вже змирилися, що в цьому році відпочинок в Одесі нам не світить. Проте гріють душу спогади про це чудове місто. Жінка, у якої ми зупинялися...
10 хв2
Виявляється, щоб приготувати чудову закуску з кабачків, овочі не потрібно обсмажувати в олії та додавати до них майонез. Все набагато простіше та не менш смачно! Євген Клопотенко розповів,...
14 год 0 хв13
Холодець в мультиварці приготувати простіше простого. Вам потрібно всього лише закинути туди м’ясо і йти спокійно займатися своїми справами, все прекрасно провариться без вашої участі.
12 год 0 хв21
Холодець можна приготувати практично з будь-якого м’яса. Зі свинячої голови він виходить особливо смачним і наваристим. Спробуйте приготувати холодець по нашому рецептові і у вас обов’
13 год 0 хв12
Холодець, приготований за цим рецептом, виходить ну дуже смачним, ситним і ароматним! Готувати його зовсім не складно, але часу буде потрібно досить багато. Спробуйте приготувати цей чудовий домашній.
7 год 0 хв8
Цей рецепт можна віднести до воістину бюджетного рецепту: курка сама по собі є недорогим м’ясом, а вже курячі лапки і поготів. Але дешевизна страви ніяк не позначається на...
8 год 0 хв10
Дуже проста, але в той же час дуже смачна страва. Курячий холодець можна приготувати як на свято, так і просто на вечерю. Така закуска припаде до душі і...
6 год 0 хв10
Індичка вважається дієтичним і дуже корисним м’ясом. Спробуйте приготувати з неї холодець. Запевняємо вас, вам обов’язково сподобається. Для приготування холодцю з індички
7 год 0 хв8
Спробуйте приготувати холодець за цим рецептом, і ваші гості залишаться, дуже задоволені. Завдяки курячому м’ясу, що входить до складу, холодець виходить більш дієтичним і готується