Закуска з варених кабачків від Євгена Клопотенка

Виявляється, щоб приготувати чудову закуску з кабачків, овочі не потрібно обсмажувати в олії та додавати до них майонез. Все набагато простіше та не менш смачно! Євген Клопотенко розповів, чим хороша закуска з варених кабачків.

Відомий шеф-кухар поділився рецептом цієї швидкої та простої страви, на приготування якої йде не більше 5 хвилин. Достатньо лише відварити кабачки, додати до них олію, зелень та панірувальні сухарі, вуаля – розкішну закуску можна подавати на стіл. Ідеально, чи не так?

Швидка закуска із варених кабачків: як її приготувати

За словами Євгена Клопотенка, варити кабачки потрібно протягом однієї хвилини. Цього часу буде цілком достатньо, щоб досягти потрібної текстури. Якщо ж перетримати овоч у окропі, то він стане занадто м’яким, чого не можна допустити.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
10 хвДрук
  • Ретельно промиваємо кабачки. Обсушуємо їх. Видаляємо плодоніжки. Нарізаємо кабачки довгими брусочками.
  • У каструлю або сотейник вливаємо воду. Доводимо її до кипіння. Поміщаємо в каструлю брусочки кабачків. Варимо їх 1 хвилину. Дістаємо кабачки за допомогою шумівки з окропу. Перекладаємо їх у миску.
  • У сотейник поміщаємо вершкове масло. Розтоплюємо його. Потім поливаємо олією кабачки. Акуратно все перемішуємо.
  • Всипаємо до кабачків великі панірувальні сухарі, сіль та чорний мелений перець за смаком. Промиваємо кріп. Обсушуємо його та подрібнюємо. Додаємо до кабачків зелень. Злегка перемішуємо усі інгредієнти.

Якщо ви хочете зробити смак страви ще цікавішим, можете додати до варених кабачків пікантний соус замість вершкового масла. Для цього очистіть 1 зуб. часнику. Пропустіть через прес. Змішайте часник із 2 ст. л. соєвого соусу. Всипте 0,5 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. коріандру та трошки червоного гострого перцю. Додати 0,5 ч. л. гірчиці та така ж кількість меду. Ретельно перемішайте. Попередньо зварені кабачки викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте їх упродовж хвилини. Потім додайте до них пряний соус. Добре все перемішайте. Через 2-3 хвилини заберіть кабачки з плити. Пікантна закуска готова!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь