Як приготувати холодець з курки без додавання желатину

Дуже проста, але в той же час дуже смачна страва. Курячий холодець можна приготувати як на свято, так і просто на вечерю. Така закуска припаде до душі і дорослим, і навіть дітям. Обов’язково спробуйте приготувати холодець по нашому рецепту.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
8 год 0 хвДрук
  • Як слід, промийте м’ясо курки і покладіть в каструлю з 1,5-2 літрами холодної води. Дочекайтеся, поки вода закипить на сильному вогні. В процесі закипання на поверхні води з’явиться багато піни, обов’язково зніміть її. В іншому випадку у вас не вийде домогтися кристально чистого і прозорого бульйону.
  • Зменшіть вогонь практично до мінімуму, прикрийте каструлю кришкою і дайте курці проваритися протягом 3 годин. Поки м’ясо готується, очистіть від шкірки половину моркви і від лушпиння половину ріпчастої цибулі. Промийте овочі і по закінченню 3 годин додайте їх в каструлю до курки. Туди ж відправте очищені зубчики часнику і кілька пучок солі. Проваріть овочі до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
  • Ближче до кінця варіння додайте 1-2 лаврових листки і 2-3 горошини чорного перцю.
  • Коли всі інгредієнти будуть готові, зніміть каструлю з вогню і акуратно, щоб не обпектися, дістаньте з бульйону курку. Після того, як вона охолоне, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликим кубиком.
  • Бульйон потрібно процідити через марлю, складену в кілька шарів.
  • Ріпчаста цибуля нам більше не знадобиться, а ось моркву можна використовувати для прикраси. Для цього наріжте її на тонкі кружечки.
  • Перекладіть нарізану курку в форму з бортиками, а потім вилийте туди бульйон (якщо вирішили використовувати моркву, то на цьому етапі її потрібно додати до м’яса з бульйоном). Накрийте форму харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин до повного застигання.

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь