Холодець – драглисте блюдо на м’ясному бульйоні, кулінарний пам’ятник радянської епохи. У минулому столітті холодець прикрашав стіл на кожному великому святі, вважалося навіть, що справжньою господинею дівчина стає тоді, коли може самостійно приготувати холодець. Його можна подавати як закуску або як основне блюдо, що вимагає тільки одного інгредієнта – хрону чи гірчиці.

Рецепти приготування холодцю

Приготування холодцю – справа непроста. Блюдо отримують шляхом виварювання густих речовин з м’ясних субпродуктів. Варити холодець потрібно зі свинини або яловичини, а точніше з субпродуктів – голови, вух, хвоста і копит. У цих частинах досить натуральних желейних речовин. На відміну від заливного, в холодець зазвичай не додають желатин або агар-агар, тому найкраще готувати його взимку, коли піднос можна винести на балкон і залишити на ніч. Щоб блюдо красиво виглядало, в нього додають яскраві овочі. Цей хіт українського застілля обов’язково готується у великих кількостях, адже холодець добре поєднується з міцними напоями і додає родзинку в новорічне меню.

як приготувати холодець в домашніх умовах
3 год 0 хв09
Холодець – споконвічно російська закуска, покроковий рецепт якої знають майже всі господині. І щоб це частування вдалося на славу, розповімо, як його правильно
холодець з яловичини рецепт
010
Холодець – традиційно українське блюдо, яке часто готують в домашніх умовах на свята. Його можна зварити з одного виду м’яса або з поєднання кількох