Холодець в мультиварці приготувати простіше простого. Вам потрібно всього лише закинути туди м’ясо і йти спокійно займатися своїми справами, все прекрасно провариться без вашої участі. Крім того, м’ясо з мультиварки виходить надзвичайно ніжним і смачним. Спробуємо?
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячі ноги 2 кг.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Курячі гомілки ½ кг.
- Часник 5 зубців
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Вода 3 л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Свинячі ніжки почистіть і покладіть в каструлю з холодною водою. Залиште їх відмокати протягом 1-2 годин.
- Курку промийте під проточною водою і наріжте на невеликі частини.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під холодною водою.
- У чашу мультиварки потрібно покласти підготовлену курку, свинячі ніжки, головку ріпчастої цибулі і горошки чорного перцю. Також потрібно додати необхідну вам кількість солі. Залийте м’ясо і спеції водою, щоб вона повністю покривала м’ясо і доходила до максимальної позначки на чаші мультиварки. Закрийте мультиварку кришкою і встановіть режим «Тушкування». Час потрібно встановити – 6 годин.
- Поки готується м’ясо, очистіть часник і пропустіть його через прес. Часник потрібно додати в бульйон приблизно за 5-10 хвилин до закінчення варіння.
- Коли мультиварка сповістить вас про закінчення режиму приготування звуковим сигналом, акуратно дістаньте з неї м’ясо. Коли воно трохи охолоне, відокремте його від кісток і наріжте дуже дрібними шматочками.
- Бульйон процідіть через сито або марлю, складену в 2-3 рази.
- Шматочки м’яса розкладіть по формах, залийте чистим бульйоном і приберіть в холодильник на 6-8 годин (не забудьте накрити форми кришками або харчовою плівкою).
Приємного апетиту!