Мужужі — грузинський холодець

мужужі грузинський холодець

Дивно, як одне і те ж по суті блюдо можуть готувати в різних кінцях світу. Мужужі — це грузинський варіант всім відомого холодцю. Готують його зазвичай з таких частин свині, як хвіст, вуха або ніжки. Складно визнати, але іноземний варіант мені подобається навіть більше!

Обов’язково спробуйте приготувати грузинський холодець. Ви не витратите більше часу або сил, ніж на вітчизняний варіант. Зате відкриєте для себе нове блюдо, яким можна дивувати і балувати домашніх і друзів.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Вимийте, очистіть і замочіть свинячі ніжки на кілька годин або на ніч. Після цього ще раз промийте і очистіть їх. Складіть ніжки в каструлю, залийте водою і варіть 3 години, періодично знімаючи піну.
  • Через 2 години відправте в каструлю очищену цибулю, горошки перцю, сіль і лавровий лист. Перемішайте і варіть далі на слабкому вогні.
  • Викладіть ніжки з бульйону і дайте їм охолонути. Після цього дістаньте їх них кістки і наріжте м’ясо шматочками.
  • Відчерпніть пару черпачків бульйону із загальної каструлі в посуд поменше. Додайте туди подрібнений часник і червоний винний оцет, перемішайте і залийте цією сумішшю ніжки.
  • Надішліть ніжки в холодильник на кілька годин або навіть на ніч.

Мужужі по-грузинськи відмінно поєднується з міцними чоловічими напоями, тому страва буде якраз до речі до застілля. За бажанням додайте зелень на фінальному етапі приготування. Чудова закуска для будь-якої компанії!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь