Дуже смачний холодець з курки з желатином

Спробуйте приготувати холодець за цим рецептом, і ваші гості залишаться, дуже задоволені. Завдяки курячому м’ясу, що входить до складу, холодець виходить більш дієтичним і готується набагато швидше, ніж зі свинячих ніг або яловичини. Прості продукти і легкість приготування – що може бути краще?

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
7 год 0 хвДрук
  • Курку потрібно промити під проточною водою і покласти в невелику каструлю (для зручності можна розрізати тушку на кілька частин). Залийте м’ясо 1 літром води і поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, злийте її і промийте курку. Потім залийте 2 літрами води і доведіть воду в каструлі до кипіння. Не забувайте в процесі закипання знімати пінку, щоб бульйон вийшов чистим і прозорим. Після того, як вода закипить, додайте потрібну вам кількість солі і трохи зменшіть вогонь. Нехай курка вариться на помірному вогні близько 20 хвилин.
  • Морквину промийте прямо з шкіркою в холодній воді. Покладіть вимиту моркву в каструлю до курки і проваріть близько 25 хвилин.
  • Коли курка і морква будуть готові, обережно вийміть їх з бульйону і дайте охолонути.
  • Бульйон також охолодіть і процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Відлийте в кухоль 50 мілілітрів остиглого бульйону і всипте в нього столову ложку швидкорозчинного желатину. Перемішайте і залиште хвилин на 5-10 (за цей час желатин встигне набрякнути).
  • Остиглу морквину потрібно акуратно очистити від шкірки і нарізати кружечками, а потім ножем надати кружечкам різноманітні форми: сердечка, квіточки, зірочки і т.д. (моркву ми будемо використовувати для прикраси).
  • Зубчики часнику очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Перекладіть тертий часник в півлітра процідженого бульйону. Також можна додати трохи меленого перцю.
  • Тепер потрібно трохи підігріти желатин, щоб він повністю розпустився. Коли в ньому не залишиться жодної крупинки, перелийте желатин в бульйон.
  • Прийшла черга нарізки м’яса. Зніміть з кісток всі шматочки м’яса і розберіть їх на волокна або наріжте гострим ножем.
  • Викладіть шматочки м’яса в форму, в якій буде застигати холодець. Перелийте бульйон у форму таким чином, щоб він повністю покрив м’ясо. Зверху красиво розкладіть фігурно нарізані кружечки моркви.
  • Накрийте форму кришкою або харчовою плівкою і приберіть на кілька годин в холодильник до повного застигання.

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь