Яєчне масло Мунавої

Яєчне масло або мунавой (munavoi) – традиційна страва фінської, карельської та естонської кухонь. Мунавой є намазкою зі зварених круто яєць, змішаних з вершковим маслом. У фінській та карельській кухні яєчне масло намазують на свіжоспечені традиційні карельські пиріжки (karjalanpiirakat). В естонській кухні мунавой подають із житнім хлібом. Такий варіант закуски є частиною традиційного естонського великоднього обіду.

Нижче ми наводимо традиційний базовий рецепт яєчного масла. Також є сучасні варіації яєчного масла, коли замість вершкового масла яйця змішують із майонезом та гірчицею.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
15 хвДрук
  • У невелику миску покласти вершкове масло, попередньо розрізавши на кілька шматків. Відкласти в сторону.
  • Яйця вимити і покласти в каструлю з окропом. Варити 8-10 хвилин.
  • Вимкнути вогонь та перекласти яйця в холодну воду на 1 хвилину.
  • Очистити від шкаралупи та дрібно нарізати зварені яйця.
  • Нарізані яйця відразу, поки вони теплі, перекласти в миску з вершковим маслом. Додати сіль і добре перемішати. Вершкове масло повинне розтопитися від тепла яєць.
  • Готове яєчне масло намазати на скибочки житнього хліба або карельські пироги з житнього тіста. Посипати дрібно нарізаною зеленню і відразу подавати до столу.

Яєчне масло можна перекласти в скляну ємність, що герметично закривається, і зберігати в холодильнику протягом декількох днів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь