Крокети – кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м’ясного фаршу або овочів, обвалених у сухарях та обсмажених у фритюрі. Як начинка іноді використовується картопляне пюре.
Це чудова закуска до вина чи пива, повноцінний обід для дорослих та дітей. А також чудовий спосіб досить швидко приготувати щось до столу.
Цікаво, що з’явилися крокети як спосіб утилізації продуктів. Наприклад, залишалося трохи грибів або курки від вечері і подавати їх вдруге в тому ж вигляді було не комільфо, ось і ховали іспанські господині їх у крокети.
Рецептів приготування крокетів існує безліч – з морепродуктами, сиром, тріскою чи хамоном. Але ми розповімо, як приготувати найвсеїдніші, так щоб і діти могли їсти із задоволенням – курячі крокети.
2 способи як їсти крокети
- Руками: Якщо ви перебуваєте на будь-якому заході або іншому типі святкування, де люди стоять, крокети зазвичай їдять вручну.
- За допомогою приладів: У ресторанах чи барах люди їдять за допомогою столових приладів, оскільки ми сидимо за столом.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Куряче філе 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Молоко коров’яче 1 л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Панірувальні сухарі 100 гр.
- Поставити на повільний вогонь каструлю, покласти в неї посічене на шматочки вершкове масло.
- Подрібнити цибулю і часник, додати в каструлю з олією, і потім покласти туди дуже дрібно нарізане куряче м’ясо. Перемішати.
- Додати борошно, потім поступово вливати в каструлю молоко, безперервно помішуючи. Додати сіль. Можна додати також петрушку та перець за смаком.
- Перекласти отриману суміш у глибоку тарілку і дочекатися, коли вона охолоне та загусне.
- Набираючи в ложку суміш, зліпити крокети круглої або трохи витягнутої форми, обваляти їх у збитому яйці, вмочити в панірувальних сухарях.
- Обсмажити крокети в соняшниковій чи оливковій олії до золотистої скоринки, подавати гарячими.