Дивовижний вважається делікатесом. Найчастіше у приготуванні страв використовують яловичий або телячий язик. Язик – низькокалорійний поживний продукт, ніжний за структурою та дуже смачний. Я пропоную приготувати цей салат, який прикрасить та урізноманітнить ваш святковий стіл. Якщо ви маєте вільний час, язик можна зварити безпосередньо перед приготуванням салату. Якщо ви обмежені за часом, приготуйте язик заздалегідь.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 1 шт.
- Маслини 100 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Сир 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Огірок маринований 100 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Зелень для прикраси
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 175 ккал
Білки: 11.0 г
Жири: 14.1 г
Вуглеводи: 1.8 г
Кроки
- Почнемо готувати салат Дивовижний з язиком. Якщо у вас немає заздалегідь приготовленого язика, насамперед – наберіть в каструлю холодної води, додайте спеції. Доведіть до кипіння.
- Язик помістіть у каструлю і варіть протягом 40 хвилин.
- Цибулю та печериці почистіть і дрібно наріжте.
- На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю та гриби. Смажте до повної готовності.
- Готовий язик наріжте невеликими шматочками.
- Мариновані огірки наріжте шматочками середнього розміру.
- Яйця зваріть круто в окремій каструлі. Остудіть і почистіть їх. Розділіть на білки та жовтки, окремо натріть на дрібній тертці.
- Сир також натріть на тертці.
- Маслини наріжте кружальцями.
- За допомогою кулінарного кільця викладіть на блюдо першим шаром смажену цибулю та печериці.
- Другим шаром викладіть нарізаний яловичий язик.
- Зверху викладіть нарізані огірки мариновані. Промастіть майонезом.
- Викладіть натертий сир, зверху покладіть кружечки маслин і просочіть майонезом.
- Наступним шаром викладіть натерті яєчні білки, змастіть майонезом.
- Присипте натертими яєчними жовтками.
- Акуратно зніміть кулінарне кільце, намалюйте сіточку з майонезу. За бажанням прикрасьте зеленню і кружечками маслин, що залишилися. Залишіть салат просочитися на пару годин, тоді він буде ще смачнішим.
Смачного!