Аджика з помідорів і яблук на зиму – це соус, який додає пікантності і соковитості будь-якому домашньому блюду. Якщо ви хочете спробувати новий і цікавий смак, то обов’язково спробуйте наш рецепт аджики з помідорів з додаванням яблук. Він дуже простий у приготуванні!
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2.5 кг.
- Яблуко 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Перець чилі 5 шт.
- Часник 250 гр.
- Рослинна олія ⅓ ст.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Добре промиваємо помідори і прокручуємо їх через м’ясорубку.
- Також прокручуємо через м’ясорубку ріпчасту цибулю. Відправляємо її до маси з помідорів.
- Подрібнюємо через м’ясорубку яблука.
- Наступний продукт для подрібнення – гострий перець.
- Очищаємо від насіння болгарський перець. Його також подрібнюємо. Овочі доповнюємо рослинною олією, доводимо до кипіння і варимо одну годину на невеликому вогні.
- Через годину додаємо в масу подрібнений часник.
- Сюди ж відправляємо сіль і цукор. Варимо ще 30 хвилин, періодично помішуючи.
- У стерилізовані банки вливаємо по столовій ложці оцту.
- Розливаємо по банках гарячий продукт.
- Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Аджика з помідорів і яблук на зиму готова!