Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною

Печінковий торт – це не просто смачна закуска, а й справжній кулінарний шедевр. Печінку для нього можна вибрати на свій розсуд, як і начинку. Дуже апетитною виходить соус із сметани з зеленню та часником. Готується вона дуже легко, а ось тортик виходить просто неймовірним! 

Як приготувати печінковий торт зі сметаною

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 115 ккал
Білки: 9.1 г
Жири: 4.0 г
Вуглеводи: 10.4 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Відразу підготуємо начинку, тому що її потрібно буде потримати у холоді. Для цього змішаємо сметану, подрібнену зелень кропу та пресований часник. Ставимо в холодильник і приступаємо до печінки. Печінку потрібно подрібнити через м’ясорубку на однорідну масу.
  • Готову печінкову масу також ставимо у холод. Це потрібно для того, щоб кров трохи загуснула. Так для коржів знадобиться менша кількість борошна, і вони будуть смачнішими. Витримуємо 1:00.
  • Тепер дістаємо печінку та додаємо до неї яйця. Добре розмішуємо та солимо.
  • Цибулину очищаємо від лушпиння і розрізаємо на невеликі кубики. Замішуємо їх у фарш, також висипаємо в нього борошно. Щоб коржі вийшли вродливими, подрібнюємо всю масу ще раз блендером.
  • Тепер розігріваємо сковороду, промащену олією. Виливаємо першу порцію тіста і розрівнюємо його на сковороді так, щоб корж був не товстіше см. Обсмажуємо до приємного рум’янцю з обох боків. У такий спосіб просмажуємо все яловиче тісто.
  • Тепер збираємо наш торт. Викладаємо один корж і просочуємо його сметанною начинкою. Зверху укладаємо наступний корж, промазуємо його і повторюємо так усе з усіма коржами.
  • Верхівку можна прикрасити цибулею. Для цього нарізаємо цибулини, що залишилася, кільцями і обсмажуємо їх до золотистого кольору.
  • Прикрашаємо верх торта

Смачного!
 
 

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь