Рецепти бразильської кухні
Коксінья – це популярна вулична закуска у Бразилії. Уявіть, що це солоне тісто із вершковою начинкою з курячого філе. Потім його вмочують у кляр і обсмажують до золотистої
Фейжао тропейро (Feijão tropeiro) – традиційна бразильська страва, яка складається з квасолі, змішаної з борошном маніоки, ковбасками, яйцями, часником, цибулею та іншими інгредієнтами.
Для різноманітності спробуйте малинову кайпірінью. У цьому рецепті швидкого коктейлю є все, що добре в оригінальній кайпіринні, просто лайм замінений свіжою малиною. Малинова кайпіріння –
Кайпірінья (caipirinha) – бразильський алкогольний коктейль, який готується з кашаси, лайма, льоду та тростинного цукру. Класифікується як коктейль на весь день .
Бразилія славиться своїм pão de queijo – сирними рулетиками з м’якими жувальним центром. Ці традиційні закуски та частування для сніданку родом зі штату Мінас-Херіас на
Каруру (Caruru) – бразильське блюдо з цибулі, бамії, креветок, пальмової олії та підсмажених горіхів. Каруру вважається однією з перших африканських страв, яка з’
Фейжоада (Feijoada) – традиційна бразильська страва, що корінням йде в колоніальні часи. Згідно з однією з версій, винахід фейжоади – справа рук бразильських рабів, які експериментували із залишками їжі.
Фарофа – смажена мука маніоки (можна замінити манкою). Цю ситну страву можна знайти в багатьох закладах, де її подають як додаткову або навіть основну.
Банани хоч і вважаються екзотичним фруктом, але на прилавках магазинів цілий рік. І ціни на них цілком доступні. Іноді наші яблука коштують дорожче. Так що часто замість шарлотки...