Національна українська кухня формувалася під впливом російської і польської кухонь, але є в ній такі характерні особливості, які відрізняють її від інших. В першу чергу в основі більшості традиційних українських рецептів – свинина і свиняче сало. Його подають як самостійну страву або на додаток до каш, супів і закусок. Сало може бути копченим, солоним, вареним або смаженим – особливо смачно готувати на ньому молоду картоплю і гриби. З овочів частіше за інших у нас їдять буряк, цибулю і картоплю: поєднують їх з яйцями, роблять запіканки і деруни і, звичайно, додають в український борщ, який входить до списку найбільш смачних страв світу. Згідно з деякими рецептами, справжній борщ готується з трьох десятків інгредієнтів, має червоний колір і подається виключно з жирною домашньою сметаною.

рецепт варення зі сливи на зиму
24 год 0 хв207
Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів.
Класичне варення з агрусу і цукру
60 хв1016
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати варення швидко і з маленької кількості продуктів. Так само він відмінно підійде для тих, хто
варення з чорної смородини з цілими ягодами
55 хв8021
Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично
Вареники з вишнею на кефірі
1 год 15 хв2073
У домочадців будь-якого різновиду вареники високо котируються і в якості основного блюда, і перекусу. А соковиті кисло-солодкі вареники з вишнею на кефірі
пісні пиріжки з вишнею з тіста на рослинній олії
2 год 20 хв60105
Дуже смачні пиріжки на пісному тісті, які виходять ні трохи не гірше, ніж всі попередні варіанти. Тонке м’яке тісто і багато-багато кисло-солодкої начинки.
Смажені пиріжки на кефірі з замороженою вишнею
1 год 10 хв6017
Це дуже простий рецепт тіста, в якому навіть немає дріжджів. Готується воно досить легко і швидко. При цьому пиріжки з вишнею виходять дуже повітряними
Борщ з болгарським перцем
1 год 10 хв80139
У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно...
Львівський пісний борщ
30 хв40214
Ще зі студентських часів я звикла готувати борщ з баликом і на кефірі. Іншого смаку у цієї страви навіть не знала. Тому коли я спробувала у Львові пісний...
3 год 35 хв100383
А кому не подобається ковбаса? Тільки чесно! Як би цей продукт не критикували за консерванти, ароматизатори, високу ціну і відсутність в ньому м’
український борщ
3 год 0 хв30311
Український борщ вважається основним і найбільш традиційним варіантом червоного супу з буряком. За класичним рецептом в український борщ обов’
2 год 0 хв100179
Магазинна ковбаса завжди викликала у мене багато питань. Абсолютно незрозуміло, з чого і в яких умовах її готують. Причому це не залежить від ціни: зустрічався
Хрін з медом і журавлиною
40 хв120139
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий
Хрін з буряком на зиму
40 хв120254
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Хрін з томатами на зиму
45 хв120131
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
Рецепт хрону на зиму з майонезом
30 хв120126
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
40 хв60324
М’ясні котлети — це класика. А ви знали, що їх можна приготувати без м’яса? Так, ви не помилилися. Сьогодні я хочу показати вам, як це можна зробити.
50 хв60419
Любов до вареників у мене з дитинства: бабуся-майстриня завжди готувала їх по-особливому! На відміну від тонких магазинних, вона робила їх пишними, майже що круглими.
Ліниві бендерики з лаваша
35 хв50351
Цими ласощами пригощала моя троюрідна сестра, коли ми з родиною гостювали у неї на Закарпатті. Коронних страв на столі було хоч відбавляй.
50 хв40224
Вареники ліплю рідко, але з запасом. Виділяю день на те, щоб забити морозилку. Зате потім їмо довго. Завжди використовую один перевірений роками рецепт
2 год 0 хв80276
Я дуже люблю пекти різні пироги. Особливо з яблуками. Більшість рецептів вимагають певних сортів, конкретного ступеня солодощі і соковитості.