Національна українська кухня формувалася під впливом російської і польської кухонь, але є в ній такі характерні особливості, які відрізняють її від інших. В першу чергу в основі більшості традиційних українських рецептів – свинина і свиняче сало. Його подають як самостійну страву або на додаток до каш, супів і закусок. Сало може бути копченим, солоним, вареним або смаженим – особливо смачно готувати на ньому молоду картоплю і гриби. З овочів частіше за інших у нас їдять буряк, цибулю і картоплю: поєднують їх з яйцями, роблять запіканки і деруни і, звичайно, додають в український борщ, який входить до списку найбільш смачних страв світу. Згідно з деякими рецептами, справжній борщ готується з трьох десятків інгредієнтів, має червоний колір і подається виключно з жирною домашньою сметаною.

Картопля по-селянськи часточками
30 хв40
Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом
Хліб чорнобаївський
2 год 20 хв60
Про Чорнобаївку, селище в Херсонській області, За останній місяць ЗМІ згадували частіше, ніж за весь час її існування. А все завдяки одному повторюваному інциденту.
український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
Класичний узвар по-українськи
30 хв100
Узвар-один з найулюбленіших напоїв для українців. Це не звичайний компот зі свіжих фруктів, а узвар із сухофруктів засушених і тому дуже ароматних. Саме тому у нього концентрований запах.
український зелений борщ із щавлем та кропивою
1 год 20 хв80
До редакції «Смачного» часто пишуть читачки не тільки для того, щоб висловити подяку, а й поділитися традиційними рецептами їхнього рідного краю. З останніх найдивовижнішим мені здалося блюдо хазяйки.
60 хв60
Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати...
пальчики зі свинини з начинкою
60 хв80129
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
Сало в соєвому соусі на сковороді
2 год 0 хв6049
Сало — це не просто смачний продукт. У ньому міститься безліч вітамінів, мікроелементів і жирних кислот. Саме тому сало відмінно насичує і наповнює енергією на довгий час. Звичайно,...
60 хв40202
До сала вже давно перестали ставитися скептично, адже в помірній кількості воно навіть корисне. У холодну пору року організм особливо потребує жирної їжі, завдяки якій виробляється енергія і.
Калита
45 хв100300
Калита — солодкий обрядовий корж з діркою посередині, який випікається спеціально на свято Андрія (13 Грудня). Це дуже давнє ритуальне блюдо української кухні, що йде своїм корінням в.
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв60133
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою
2 год 40 хв120122
Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги для дітей, а потім всім разом...
2 год 0 хв7094
Відмінне блюдо української кухні – голубці. Готувати їх цікаво і нескладно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців з молодої капусти,...
Класичний рецепт капусти пелюстки з буряком і морквою
24 год 30 хв60210
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура. Цей класичний рецепт капусти пелюстки обов’
рецепт варення зі сливи на зиму
24 год 0 хв20157
Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів. Для приготування вибирайте
Класичне варення з агрусу і цукру
60 хв10131
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати варення швидко і з маленької кількості продуктів. Так само він відмінно підійде для тих, хто варить варення вперше...
варення з чорної смородини з цілими ягодами
55 хв80120
Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично не деформуються і залишаються в.
Вареники з вишнею на кефірі
1 год 15 хв20154
У домочадців будь-якого різновиду вареники високо котируються і в якості основного блюда, і перекусу. А соковиті кисло-солодкі вареники з вишнею на кефірі — це ще й десерт. Сьогодні...
пісні пиріжки з вишнею з тіста на рослинній олії
2 год 20 хв60289
Дуже смачні пиріжки на пісному тісті, які виходять ні трохи не гірше, ніж всі попередні варіанти. Тонке м’яке тісто і багато-багато кисло-солодкої начинки. Ароматні, легкі і просто приголомшливі.
Смажені пиріжки на кефірі з замороженою вишнею
1 год 10 хв60132
Це дуже простий рецепт тіста, в якому навіть немає дріжджів. Готується воно досить легко і швидко. При цьому пиріжки з вишнею виходять дуже повітряними, ніжними, з апетитною хрусткою...