Національна українська кухня формувалася під впливом російської і польської кухонь, але є в ній такі характерні особливості, які відрізняють її від інших. В першу чергу в основі більшості традиційних українських рецептів – свинина і свиняче сало. Його подають як самостійну страву або на додаток до каш, супів і закусок. Сало може бути копченим, солоним, вареним або смаженим – особливо смачно готувати на ньому молоду картоплю і гриби. З овочів частіше за інших у нас їдять буряк, цибулю і картоплю: поєднують їх з яйцями, роблять запіканки і деруни і, звичайно, додають в український борщ, який входить до списку найбільш смачних страв світу. Згідно з деякими рецептами, справжній борщ готується з трьох десятків інгредієнтів, має червоний колір і подається виключно з жирною домашньою сметаною.

Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв6043
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою
2 год 40 хв120100
Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги
2 год 0 хв7069
Відмінне блюдо української кухні – голубці. Готувати їх цікаво і нескладно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті
Класичний рецепт капусти пелюстки з буряком і морквою
24 год 30 хв60144
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура.
рецепт варення зі сливи на зиму
24 год 0 хв20137
Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів.
Класичне варення з агрусу і цукру
60 хв1082
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати варення швидко і з маленької кількості продуктів. Так само він відмінно підійде для тих, хто
варення з чорної смородини з цілими ягодами
55 хв80102
Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично
Вареники з вишнею на кефірі
1 год 15 хв20133
У домочадців будь-якого різновиду вареники високо котируються і в якості основного блюда, і перекусу. А соковиті кисло-солодкі вареники з вишнею на кефірі
пісні пиріжки з вишнею з тіста на рослинній олії
2 год 20 хв60250
Дуже смачні пиріжки на пісному тісті, які виходять ні трохи не гірше, ніж всі попередні варіанти. Тонке м’яке тісто і багато-багато кисло-солодкої начинки.
Смажені пиріжки на кефірі з замороженою вишнею
1 год 10 хв60104
Це дуже простий рецепт тіста, в якому навіть немає дріжджів. Готується воно досить легко і швидко. При цьому пиріжки з вишнею виходять дуже повітряними
Борщ з болгарським перцем
1 год 10 хв80198
У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно...
Львівський пісний борщ
30 хв40346
Ще зі студентських часів я звикла готувати борщ з баликом і на кефірі. Іншого смаку у цієї страви навіть не знала. Тому коли я спробувала у Львові пісний...
3 год 35 хв100491
А кому не подобається ковбаса? Тільки чесно! Як би цей продукт не критикували за консерванти, ароматизатори, високу ціну і відсутність в ньому м’
український борщ
3 год 0 хв30357
Український борщ вважається основним і найбільш традиційним варіантом червоного супу з буряком. За класичним рецептом в український борщ обов’
2 год 0 хв100219
Магазинна ковбаса завжди викликала у мене багато питань. Абсолютно незрозуміло, з чого і в яких умовах її готують. Причому це не залежить від ціни: зустрічався
Хрін з медом і журавлиною
40 хв120197
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий
Хрін з буряком на зиму
40 хв120291
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Хрін з томатами на зиму
45 хв120174
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
Рецепт хрону на зиму з майонезом
30 хв120158
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
40 хв60386
М’ясні котлети — це класика. А ви знали, що їх можна приготувати без м’яса? Так, ви не помилилися. Сьогодні я хочу показати вам, як це можна зробити.