Національна українська кухня формувалася під впливом російської і польської кухонь, але є в ній такі характерні особливості, які відрізняють її від інших. В першу чергу в основі більшості традиційних українських рецептів – свинина і свиняче сало. Його подають як самостійну страву або на додаток до каш, супів і закусок. Сало може бути копченим, солоним, вареним або смаженим – особливо смачно готувати на ньому молоду картоплю і гриби. З овочів частіше за інших у нас їдять буряк, цибулю і картоплю: поєднують їх з яйцями, роблять запіканки і деруни і, звичайно, додають в український борщ, який входить до списку найбільш смачних страв світу. Згідно з деякими рецептами, справжній борщ готується з трьох десятків інгредієнтів, має червоний колір і подається виключно з жирною домашньою сметаною.

Борщ з болгарським перцем
1 год 10 хв8040
У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно...
Львівський пісний борщ
30 хв4064
Ще зі студентських часів я звикла готувати борщ з баликом і на кефірі. Іншого смаку у цієї страви навіть не знала. Тому коли я спробувала у Львові пісний...
3 год 35 хв10096
А кому не подобається ковбаса? Тільки чесно! Як би цей продукт не критикували за консерванти, ароматизатори, високу ціну і відсутність в ньому м’
український борщ
3 год 0 хв30196
Український борщ вважається основним і найбільш традиційним варіантом червоного супу з буряком. За класичним рецептом в український борщ обов’
2 год 0 хв100126
Магазинна ковбаса завжди викликала у мене багато питань. Абсолютно незрозуміло, з чого і в яких умовах її готують. Причому це не залежить від ціни: зустрічався
Хрін з медом і журавлиною
40 хв12073
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий
Хрін з буряком на зиму
40 хв120208
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Хрін з томатами на зиму
45 хв12066
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
Рецепт хрону на зиму з майонезом
30 хв12057
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
40 хв60261
М’ясні котлети — це класика. А ви знали, що їх можна приготувати без м’яса? Так, ви не помилилися. Сьогодні я хочу показати вам, як це можна зробити.
50 хв60365
Любов до вареників у мене з дитинства: бабуся-майстриня завжди готувала їх по-особливому! На відміну від тонких магазинних, вона робила їх пишними, майже що круглими.
Ліниві бендерики з лаваша
35 хв50281
Цими ласощами пригощала моя троюрідна сестра, коли ми з родиною гостювали у неї на Закарпатті. Коронних страв на столі було хоч відбавляй.
50 хв40182
Вареники ліплю рідко, але з запасом. Виділяю день на те, щоб забити морозилку. Зате потім їмо довго. Завжди використовую один перевірений роками рецепт
2 год 0 хв80241
Я дуже люблю пекти різні пироги. Особливо з яблуками. Більшість рецептів вимагають певних сортів, конкретного ступеня солодощі і соковитості.
Юшка грибна по закарпатськи з сухих грибів
60 хв160215
Як приготувати домашню юшку грибну по закарпатськи з сухих грибів український рецепт.
72 год 23 хв60165
Ділюся рецептом квашеної капусти з журавлиною і яблуками. Я дуже люблю ферментовану капусту, а за цим рецептом вона виходить дуже смачною і хрусткою.
0818
Будь-які господині хочеться економити час. В цьому дуже допоможе борщова заправка на зиму з буряком і морквою. Перелічені далі рецепти з фото дуже докладні
котлети по-київськи класичні
1 год 30 хв0253
Цій страві більш 200 років, за час існування з’явилося кілька різних варіантів його виконання. Декілька покрокових рецептів приготування котлет по-київськи — в добірці.
запіканка з сиру з манкою
45 хв01.2к.
Як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці так, щоб вона сподобалася і дорослим, і дітям? Допоможуть прості і докладні рецепти, представлені далі.
Пісні вареники з картоплею
60 хв0511
Пісні вареники з картоплею – смачне і ситне блюдо, покроковий рецепт якого знають багато господинь. Особливість таких вареників в тому, що приготувати