Національна українська кухня формувалася під впливом російської і польської кухонь, але є в ній такі характерні особливості, які відрізняють її від інших. В першу чергу в основі більшості традиційних українських рецептів – свинина і свиняче сало. Його подають як самостійну страву або на додаток до каш, супів і закусок. Сало може бути копченим, солоним, вареним або смаженим – особливо смачно готувати на ньому молоду картоплю і гриби. З овочів частіше за інших у нас їдять буряк, цибулю і картоплю: поєднують їх з яйцями, роблять запіканки і деруни і, звичайно, додають в український борщ, який входить до списку найбільш смачних страв світу. Згідно з деякими рецептами, справжній борщ готується з трьох десятків інгредієнтів, має червоний колір і подається виключно з жирною домашньою сметаною.

0565
Будь-які господині хочеться економити час. В цьому дуже допоможе борщова заправка на зиму з буряком і морквою. Перелічені далі рецепти з фото дуже докладні
котлети по-київськи класичні
1 год 30 хв059
Цій страві більш 200 років, за час існування з’явилося кілька різних варіантів його виконання. Декілька покрокових рецептів приготування котлет по-київськи — в добірці.
запіканка з сиру з манкою
45 хв0168
Як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці так, щоб вона сподобалася і дорослим, і дітям? Допоможуть прості і докладні рецепти, представлені далі.
Пісні вареники з картоплею
60 хв058
Пісні вареники з картоплею – смачне і ситне блюдо, покроковий рецепт якого знають багато господинь. Особливість таких вареників в тому, що приготувати
як приготувати холодець в домашніх умовах
3 год 0 хв0119
Холодець – споконвічно російська закуска, покроковий рецепт якої знають майже всі господині. І щоб це частування вдалося на славу, розповімо, як його правильно
холодець з яловичини рецепт
068
Холодець – традиційно українське блюдо, яке часто готують в домашніх умовах на свята. Його можна зварити з одного виду м’яса або з поєднання кількох