Березовий сік на 3-літрову банку на зиму

Закочувати березовий сік зручно в 3-х літрових банках: поміщається відразу великий об’єм соку і зручно відміряти пропорції. На три літри соку – склянка цукру та половина чайної ложки лимонної кислоти. Все просто та зрозуміло. 

Як почати готувати березовий сік на 3-літрову банку на зиму

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 73 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 18.3 г
Кроки
15 хвДрук
  • Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в два-три шари. Так ми приберемо випадкове дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік у каструлю, всипаємо цукровий пісок та лимонну кислоту у вказаних пропорціях, ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо. Пінку знімаємо чистою шумівкою.
  • Банку миємо, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришкою.
  • Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку, одразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою.
  • Перевертаємо банку вгору дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.

Після цього прибираємо сік у прохолодне темне місце для зберігання. Бажано вжити таку консервацію протягом року.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь