Великдень — велике свято не тільки для віруючих. Як частина нашої культури, Великдень входить в будинок мільйонів людей. А щоб правильно його зустріти і приготувати великодній стіл, потрібні традиційні і смачні страви до Великодня.
Що приготувати на Великдень
Наближається Великдень, а значить, багато хто задається питанням, що приготувати на Великдень, і яке скласти великоднє меню. Великодній стіл буде такий же, яким він був завжди. Крім обов'язкових, сакральних страв, будуть і звичайні святкові, які ви можете вибрати самі. З приходом Великодня закінчується Великий піст, тому страви до великоднього столу відрізняються великою різноманітністю. Це і м'ясні страви, і випічка на Великдень, і салати на Великдень. Але найважливіші великодні страви, зрозуміло, Паска або паска великодня, і великодні яйця. Це перше, що спадає на думку, якщо задуматися, що приготувати на великодній стіл.
Без цих страв немислимий святковий стіл на Великдень. Рецепти варених яєць обговорювати сенсу немає, а ось великодня випічка, це ті рецепти до великоднього столу, про які варто поговорити окремо. Ті, хто вміє готувати смачні великодні страви, рецепти великодніх страв напевно дізнався від своїх бабусь, тому що в радянські роки питання, як приготувати великодній стіл, рецепти Паски, як пекти паски, як спекти паску, паска рецепти, рецепти паски, паска великодня (сирний рецепт), як готується паска сирна заварна, рецепт паски на великдень в духовці, рецепт сирної паски, як смачно готується сирна паска, рецепт глазурі для паски, паска царська, рецепт салату на великдень, запечена сирна паска, рецепти сирна паска з родзинками і цукатами, навряд чи можна було знайти в “Книзі про смачну і здорову їжу”.
Випічка паски або Випічка пасок великодніх – найвідповідальніша справа при підготовці Великоднього столу. Тісто для паски готується на дріжджах, з додаванням молока і яєць. За технологією приготування паска дуже нагадує хліб, тому можна зустріти рецепти паски в хлібопічці. Всі хочуть приготувати не тільки смачну, але і красиву паску, тому намагаються прикрасити її, для цього використовується глазур для паски. Рецепт глазурі для паски буває трьох видів: це білкова, фруктова і шоколадна глазур. Якщо ви не дружите з дріжджовим тістом, для вас великодній кекс, рецепт якого використовується для багатьох європейських великодніх страв. Крім цього готується Паска з сиру, Паска зі сметани. Рецепт Паски зі сметани і Паска сирна — рецепти, які можуть поєднуватися, часто так іменується Паска царська. Царська Паска — рецепт, який готується не випіканням, а заварюванням. Рецепт сирної паски царської простий: змішавши всі інгредієнти в каструлі, їх помішують і заварюють. Звідси назва Паска заварний, рецепт Паски вареної. Щоб вийшла паска сирна царська правильної форми, бажано запастися спеціальною формою.
Рецепти Паски з сиру настільки ж традиційні для цього свята. Рецепти сирної паски бувають трьох видів: заварні, пресовані і запечені. Приготування паски з сиру вибирають ті, хто не любить возитися з тістом. Сирна паска, рецепт може бути дуже різний, сильно залежить від якості сиру. Сиру для сирної паски дають стекти. Сирна паска запечена зазвичай готується в духовці. Паска сирна — рецепт, який надає простір вашій фантазії і смакам, її готують з цукатами, родзинками, фруктами, коньяком або ромом. Ми пропонуємо Вам використовувати рецепт сирної паски з фото. Страви на Великдень рецепти з фото, тому що ілюстрації дійсно допомагають приготувати красиву і смачну Паску.
1 год 30 хв4
Кростата ді крема (Crostata di crema e amarene) – традиційний італійський відкритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою на основі пісочного тіста. Назва кростата походить від італійського слова.
15 хв4
Червона слабосолона риба відмінно поєднується з свіжим огірком і бутерброди з такою начинкою, та й красиво декоровані, будуть прикрасою будь-якого святкового столу.
10 хв8
Бутерброди з вершковим сиром і сиров’яленим баликом порадують вас ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування підходить як для сімейних сніданків, перекусів
6 хв10
Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі?
8 год 0 хв8
Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше
50 хв4
Такий тортик стане окрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепту найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо
1 год 45 хв4
Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.
12 год 30 хв12
Наближаються новорічні свята, а це значить, що практично на кожному святковому столі буде присутній холодець. У кожної господині свої секрети і рецепти приготування.
1 год 30 хв8
Апетитний листковий салат із печінкою тріски та картопляною основою – страва дуже ситна та смачна. Якщо приготувати цей салат шарами, як і заявлено в рецепті, він може стати вишуканим...
2 год 0 хв6
Класичні рецепти салатів передаються з покоління до покоління. Вони мають свої тонкощі та секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами та.
35 хв6
Бажаєте здивувати своїх гостей незвичайною стравою на святковому столі? Приготуйте крабовий салат із чіпсами! Дуже оригінальна страва, готується за лічені хвилини, а результат виходить
2 год 35 хв8
Салат з язиком та кукурудзою готується дуже просто. Головне – попередньо відварити язик до готовності. Варіння займає приблизно дві години часу, тому краще зробити це заздалегідь.
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
2 год 30 хв4
Салат з язиком та помідорами готується тривалий час, але результат того вартий. Такий салат не готуватимеш щодня через трудомісткий процес, але для святкового столу він просто ідеальний.
1 год 20 хв6
Важко втриматися, щоб не скуштувати цей чудовий салат. Його вигляд не найкраще, що в ньому є. Люблять «Соняшник» за смачне поєднання курячого м’яса, грибів та чіпсів.
1 год 40 хв1
Як же чудово відкрити взимку баночку маринованих грибів і насолодитися їх насиченим смаком! Мариновані білі гриби – неймовірно смачна закуска, яка не лише порадує близьких, а й прикрасить...
50 хв6
Салат з маринованими грибами та копченою куркою – закуска з розряду швидких. Виглядає чудово. Часто такий салат можна побачити на святах та банкетах. У рецепті вказано універсальний список.
30 хв6
Класичний оселедець під шубою – це всіма улюблена страва, яка зазвичай готувалась лише до святкового столу. Однак зараз таку закуску можна запросто приготувати і до звичайної вечері, адже.
1 год 20 хв5
Салат «Грибна галявина» з опеньками – дуже оригінальна закуска, яка точно приверне увагу гостей. Саме завдяки своєму зовнішньому вигляду салат отримав таку назву. І він оформляється особливим чином,.
2 год 15 хв4
Салат “Оселедець під шубою” з яблуками – це закуска, яка підкорить ваші смакові рецептори своїм вдалим поєднанням компонентів. Дрібна фруктова стружка балансує насичений