Великодні рецепти
Великдень — велике свято не тільки для віруючих. Як частина нашої культури, Великдень входить в будинок мільйонів людей. А щоб правильно його зустріти і приготувати великодній стіл, потрібні традиційні і смачні страви до Великодня.
Що приготувати на Великдень
Наближається Великдень, а значить, багато хто задається питанням, що приготувати на Великдень, і яке скласти великоднє меню. Великодній стіл буде такий же, яким він був завжди. Крім обов’язкових, сакральних страв, будуть і звичайні святкові, які ви можете вибрати самі. З приходом Великодня закінчується Великий піст, тому страви до великоднього столу відрізняються великою різноманітністю. Це і м’ясні страви, і випічка на Великдень, і салати на Великдень. Але найважливіші великодні страви, зрозуміло, Паска або паска великодня, і великодні яйця. Це перше, що спадає на думку, якщо задуматися, що приготувати на великодній стіл. Без цих страв немислимий святковий стіл на Великдень. Рецепти варених яєць обговорювати сенсу немає, а ось великодня випічка, це ті рецепти до великоднього столу, про які варто поговорити окремо. Ті, хто вміє готувати смачні великодні страви, рецепти великодніх страв напевно дізнався від своїх бабусь, тому що в радянські роки питання, як приготувати великодній стіл, рецепти Паски, як пекти паски, як спекти паску, паска рецепти, рецепти паски, паска великодня (сирний рецепт), як готується паска сирна заварна, рецепт паски на великдень в духовці, рецепт сирної паски, як смачно готується сирна паска, рецепт глазурі для паски, паска царська, рецепт салату на великдень, запечена сирна паска, рецепти сирна паска з родзинками і цукатами, навряд чи можна було знайти в “Книзі про смачну і здорову їжу”. Випічка паски або Випічка пасок великодніх – найвідповідальніша справа при підготовці Великоднього столу. Тісто для паски готується на дріжджах, з додаванням молока і яєць. За технологією приготування паска дуже нагадує хліб, тому можна зустріти рецепти паски в хлібопічці. Всі хочуть приготувати не тільки смачну, але і красиву паску, тому намагаються прикрасити її, для цього використовується глазур для паски. Рецепт глазурі для паски буває трьох видів: це білкова, фруктова і шоколадна глазур. Якщо ви не дружите з дріжджовим тістом, для вас великодній кекс, рецепт якого використовується для багатьох європейських великодніх страв. Крім цього готується Паска з сиру, Паска зі сметани. Рецепт Паски зі сметани і Паска сирна — рецепти, які можуть поєднуватися, часто так іменується Паска царська. Царська Паска — рецепт, який готується не випіканням, а заварюванням. Рецепт сирної паски царської простий: змішавши всі інгредієнти в каструлі, їх помішують і заварюють. Звідси назва Паска заварний, рецепт Паски вареної. Щоб вийшла паска сирна царська правильної форми, бажано запастися спеціальною формою.
Рецепти Паски з сиру настільки ж традиційні для цього свята. Рецепти сирної паски бувають трьох видів: заварні, пресовані і запечені. Приготування паски з сиру вибирають ті, хто не любить возитися з тістом. Сирна паска, рецепт може бути дуже різний, сильно залежить від якості сиру. Сиру для сирної паски дають стекти. Сирна паска запечена зазвичай готується в духовці. Паска сирна — рецепт, який надає простір вашій фантазії і смакам, її готують з цукатами, родзинками, фруктами, коньяком або ромом. Ми пропонуємо Вам використовувати рецепт сирної паски з фото. Страви на Великдень рецепти з фото, тому що ілюстрації дійсно допомагають приготувати красиву і смачну Паску.