Великдень — велике свято не тільки для віруючих. Як частина нашої культури, Великдень входить в будинок мільйонів людей. А щоб правильно його зустріти і приготувати великодній стіл, потрібні традиційні і смачні страви до Великодня.

Що приготувати на Великдень

Наближається Великдень, а значить, багато хто задається питанням, що приготувати на Великдень, і яке скласти великоднє меню. Великодній стіл буде такий же, яким він був завжди. Крім обов’язкових, сакральних страв, будуть і звичайні святкові, які ви можете вибрати самі. З приходом Великодня закінчується Великий піст, тому страви до великоднього столу відрізняються великою різноманітністю. Це і м’ясні страви, і випічка на Великдень, і салати на Великдень. Але найважливіші великодні страви, зрозуміло, Паска або паска великодня, і великодні яйця. Це перше, що спадає на думку, якщо задуматися, що приготувати на великодній стіл.

Без цих страв немислимий святковий стіл на Великдень. Рецепти варених яєць обговорювати сенсу немає, а ось великодня випічка, це ті рецепти до великоднього столу, про які варто поговорити окремо. Ті, хто вміє готувати смачні великодні страви, рецепти великодніх страв напевно дізнався від своїх бабусь, тому що в радянські роки питання, як приготувати великодній стіл, рецепти Паски, як пекти паски, як спекти паску, паска рецепти, рецепти паски, паска великодня (сирний рецепт), як готується паска сирна заварна, рецепт паски на великдень в духовці, рецепт сирної паски, як смачно готується сирна паска, рецепт глазурі для паски, паска царська, рецепт салату на великдень, запечена сирна паска, рецепти сирна паска з родзинками і цукатами, навряд чи можна було знайти в “Книзі про смачну і здорову їжу”.

Випічка паски або Випічка пасок великодніх – найвідповідальніша справа при підготовці Великоднього столу. Тісто для паски готується на дріжджах, з додаванням молока і яєць. За технологією приготування паска дуже нагадує хліб, тому можна зустріти рецепти паски в хлібопічці. Всі хочуть приготувати не тільки смачну, але і красиву паску, тому намагаються прикрасити її, для цього використовується глазур для паски. Рецепт глазурі для паски буває трьох видів: це білкова, фруктова і шоколадна глазур. Якщо ви не дружите з дріжджовим тістом, для вас великодній кекс, рецепт якого використовується для багатьох європейських великодніх страв. Крім цього готується Паска з сиру, Паска зі сметани. Рецепт Паски зі сметани і Паска сирна — рецепти, які можуть поєднуватися, часто так іменується Паска царська. Царська Паска — рецепт, який готується не випіканням, а заварюванням. Рецепт сирної паски царської простий: змішавши всі інгредієнти в каструлі, їх помішують і заварюють. Звідси назва Паска заварний, рецепт Паски вареної. Щоб вийшла паска сирна царська правильної форми, бажано запастися спеціальною формою.

Рецепти Паски з сиру настільки ж традиційні для цього свята. Рецепти сирної паски бувають трьох видів: заварні, пресовані і запечені. Приготування паски з сиру вибирають ті, хто не любить возитися з тістом. Сирна паска, рецепт може бути дуже різний, сильно залежить від якості сиру. Сиру для сирної паски дають стекти. Сирна паска запечена зазвичай готується в духовці. Паска сирна — рецепт, який надає простір вашій фантазії і смакам, її готують з цукатами, родзинками, фруктами, коньяком або ромом. Ми пропонуємо Вам використовувати рецепт сирної паски з фото. Страви на Великдень рецепти з фото, тому що ілюстрації дійсно допомагають приготувати красиву і смачну Паску.

Олександрійське тісто для пасок на вершках
14 год 20 хв80
Додавання вершків в Олександрійське тісто робить його ще більш ніжним і дозволяє зберегти свіжість випічки на довгий час. Вершки обов’язково повинні бути натуральними, а не рослинного походження.
паска з родзинками на олександрійському тісті
16 год 20 хв120
Олександрійське тісто відрізняється від будь-якого іншого дріжджового тіста тим, що опара вистоюється від 8 до 12 годин. Паски виходять м’якими, пишними, з ароматом топленого молока.
16 год 30 хв160
У кожної господині є свій улюблений рецепт паски і часто це Олександрійське тісто. Завдяки замісу тіста в два етапи воно добре піднімається і м’якуш виходить дуже м’
тісто з топленим молоком для пасок на Великдень
16 год 30 хв120
Пасок смачніше, ніж із здобного Олександрійського тіста, ви точно не пробували. Тісто замішується за певною технологією і його не потрібно довго вимішувати. Загалом всіх його принад не описати.
Олександрійське тісто для паски на сухих дріжджах
16 год 30 хв120
Олександрійське тісто має дуже просту і зручну технологію приготування. Паски виходять ідеальними: м’якими, рум’яними і ароматними. Рецепт приготування Олександрійського
16 год 30 хв180
Приголомшлива випічка, яка порадує ваших близьких і послужить прикрасою святкового застілля. Додавання в тісто благородного алкоголю зробить аромат випічки ще більш тонким і вишуканим.
Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці
60 хв60
Це тісто сподобається тим, хто любить аромат топленого молока. Паски з Олександрійського тіста на топленому молоці вважаються найбагатшими за смаком і ароматом.
Салат з куркою, пекінською капустою, кукурудзою
50 хв20
Пекінська капуста, як овоч з нейтральним смаком добре поєднується в складі салату з м’ясом курки і кукурудзою. Популярність салату визначає його відмінний смак, просте і швидке приготування і.
27 хв10
Глазур для паски, яка не обсипається, — це мрія багатьох господинь. Зробити її неважко. Для такої глазурі не потрібні яєчні білки. Їх роль виконає інший, більш надійний інгредієнт....
Салат з пекінською капустою, кукурудзою і крабовими паличками
10 хв40
Легкий ніжний смак, простий набір і доступність інгредієнтів, швидкість в приготуванні – це властивості салату на основі пекінської капусти з кукурудзою і крабовими паличками.
3 год 30 хв40
Пекти Великодні частування для мене справа нова і цікава. Пристрастилася Я до нього зовсім недавно, коли доньці було трохи більше року. За цей час спекла неймовірно смачні краффіни,...
Домашній м'ясний хлібець в духовці
50 хв80
У нашій родині прийнято на Великдень завжди готувати м’ясний хлібець в духовці. Та й інші свята рідко без нього обходяться. Але ми настільки полюбили це блюдо з фаршу,...
1 год 40 хв40
Яскраве блюдо для домашнього столу – риба, запечена з картоплею і помідорами під сиром. Таке частування нагадає соковиту і апетитну запіканку. Подавайте до обіду, вечері або в рамках.
1 год 50 хв0422
Ще один варіант простої, але по-справжньому смачної паски. Повітряна, немов пухнаста, смачна, ароматна – така паска сподобається всім. Вона виходить не дуже вологою, але і не надмірно сухою.
1 год 25 хв0251
Ще один варіант незвичайної, але дуже смачної паски. Мабуть, вона чимось віддалено нагадує Краффін – така ж листкова, повітряна і легка. Тут немає звичних всім родзинок, зате є...
паска з цукатами без замісу тіста
1 год 40 хв0327
Це просто неймовірно легкий в приготуванні рецептик паски. По суті, він не особливо відрізняється за складністю від тієї ж шарлотки або будь-якого іншого подібного пирога.
паска Краффін
3 год 15 хв0376
Краффіни стали просто мега-популярними в останні роки. Вони також готуються з дріжджового тіста, але відрізняються самою технологією приготування і великою кількістю вершкового масла.
сирна паска без дріжджів
2 год 10 хв0281
Не любите возитися з дріжджовим тістом? Цей рецепт для вас. Паска виходить надзвичайно пишна, повітряна, з ніжним сирним смаком. Додатковий ефект ласощам додасть нестандартна начинка
Як приготувати повітряну мигдальну паску
2 год 10 хв0318
А цей рецепт якраз для тих, хто хоче спробувати чогось новенького. Крім класичних родзинок, тут так само доданий мигдаль. Плюс в тісті використовується мигдальне борошно, що підсилює характерний.
2 год 50 хв0274
Це класичний рецепт паски. Він підійде тим, хто готує святкові ласощі вперше або просто консервативний. Легка, повітряна, немов пухнаста – вона дуже ніжна і злегка волога всередині.