Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.
У країні, де сімейні цінності завжди були на першому місці, за великоднім столом збирається вся велика родина, а починається трапеза саме з цього ошатного хліба.
Приготуйте смачний Casatiello Napolitano і ви для свого великоднього столу!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Молоко коров’яче ⅔ ст.
- Анісовий екстракт 1 ч. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
Кроки
- Змішайте 1 склянку борошна з цукром, сіллю та дріжджами у великій мисці, добре перемішайте. Підігрійте молоко в невеликій каструльці до теплого, не гарячого стану (40-45 С). Зробіть поглиблення в борошні, вилийте в нього молоко. Перемішайте рукою круговими рухами, додайте частинами інше борошно.
- Викладіть тісто на присипану мукою робочу поверхню і місіть близько 8 хвилин, тісто має стати м’яким і податливим. Прикрийте вологим рушником, залиште на 10 хвилин, потім розріжте на 2 частини.
- Кожну половину скачайте в кулю, потім сформуйте 2 джгута завтовшки 4 см, довжиною 20-25 см. Скріпіть разом кінці джгутів і вільно переплете їх, знову скріпіть кінці і підверніть їх донизу. Вийде батон-плетінка. Якщо хочете, можна з’єднати в коло у вигляді короваю.
- Змастіть лист, викладіть на нього хліб, прикрийте рушником і дайте піднятися протягом 1 години. Змастіть верх збитим яйцем і посипте кондитерською посипкою-драже.
- Розігрійте духовку до 180°С. Випікайте хліб у розігрітій духовці до золотистого кольору 20-25 хвилин. Насамкінець дивіться уважно, щоб верх не пригорів. Відразу зніміть з листа і остудіть (краще на решітці).