Смачні ідеї до Великодня: італійський хліб-вінок Casatiello Napolitano

Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.

У країні, де сімейні цінності завжди були на першому місці, за великоднім столом збирається вся велика родина, а починається трапеза саме з цього ошатного хліба.

Приготуйте смачний Casatiello Napolitano і ви для свого великоднього столу!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Змішайте 1 склянку борошна з цукром, сіллю та дріжджами у великій мисці, добре перемішайте. Підігрійте молоко в невеликій каструльці до теплого, не гарячого стану (40-45 С). Зробіть поглиблення в борошні, вилийте в нього молоко. Перемішайте рукою круговими рухами, додайте частинами інше борошно.
  • Викладіть тісто на присипану мукою робочу поверхню і місіть близько 8 хвилин, тісто має стати м’яким і податливим. Прикрийте вологим рушником, залиште на 10 хвилин, потім розріжте на 2 частини.
  • Кожну половину скачайте в кулю, потім сформуйте 2 джгута завтовшки 4 см, довжиною 20-25 см. Скріпіть разом кінці джгутів і вільно переплете їх, знову скріпіть кінці і підверніть їх донизу. Вийде батон-плетінка. Якщо хочете, можна з’єднати в коло у вигляді короваю.
  • Змастіть лист, викладіть на нього хліб, прикрийте рушником і дайте піднятися протягом 1 години. Змастіть верх збитим яйцем і посипте кондитерською посипкою-драже.
  • Розігрійте духовку до 180°С. Випікайте хліб у розігрітій духовці до золотистого кольору 20-25 хвилин. Насамкінець дивіться уважно, щоб верх не пригорів. Відразу зніміть з листа і остудіть (краще на решітці).

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь