Рецепти приготування полуниці з цукром в морозилці без варіння користуються великою популярністю, так як не віднімають багато часу. Зробити таку заготовку дуже просто, не знадобиться особливих кулінарних навичок.
Полуниця в сиропі
Полуниця з цукром, заготовлена на зиму в морозилці, дозволяє порадувати себе і близьких смачним ласощами в холоди. Рецепт приготування без варіння дуже простий і зрозумілий.
Інгредієнти:
- полуниця – 2 кілограми;
- цукор – ½ склянки.
Приготування:
- Ретельно полуницю перебрати і промити. Поділити плоди на 2 частини, одну з яких поки прибрати в сторону.
- Першу частину полуниці змішати з вказаною кількістю цукру. Розім’яти руками.
- Покласти цілі ягоди в контейнери або пакети для заморозки і залити приготовленим пюре. Закрити кришкою і відправити в морозилку.
Заморожування полуниці у вигляді пюре
Рецепт приготування полуниці з цукром без варіння в морозильнику у вигляді пюре дозволить отримати хороший полуничний концентрат.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – ½ склянки.
Приготування:
- Полуницю вимити, після чого відкинути на друшляк. Почекати, поки стече вода. Після цього видалити з ягід листочки.
- Полуницю нарізати на четвертинки, відправити в підходящий посуд і засипати цукром. Поставити в холодильник на 24 години.
- За добу полуниця виділить багато соку, який потрібно злити. Ягоди перетерти будь-яким зручним способом: блендером або за допомогою пластмасового сита.
- Контейнер для заморозки застелити харчовою плівкою так, щоб вона накривала дно і стінки. Залити в посуд полуничну масу.
Відправити контейнер в морозилку. Через добу можна витягти з нього заготівлю, загорнути брикет в плівку і тримати в морозилці.
Ще один варіант заготовки полуниці у вигляді пюре
Дуже зручно заготовлювати полуницю з цукром на зиму без варіння у вигляді пюре. У морозилці продукт зберігається без проблем, взимку його легко дістати і використовувати для приготування різних страв.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 500 грам.
Приготування:
- Ретельно промити полуницю і почекати, поки стече вода.
- Зрізати або відірвати листочки з кожної ягідки.
- Відправити підготовлені ягоди в чашу блендера і присипати цукром. Подрібнити: можна до однорідної пюреподібної маси, а можна залишити шматочки полуниці.
- Отриману заготівлю вилити в контейнери для заморожування і прибрати в морозилку.
Якщо в морозилці немає місця для контейнерів, можна розлити полуничну масу по пакетах із застібками. Зберігати такий продукт можна близько року.
Ще один різновид пюре
Непоганий варіант приготування полуниці з цукром на зиму без варіння – зробити пюре з цілими ягодами і зберігати в морозилці. Рецепт нескладний, тому будь-яка господиня впорається.
Інгредієнти:
- полуниця – 400 грам;
- цукор – 150 грам.
Приготування:
- Добре вимити ягоди і видалити у кожній чашолистки. Можна замочити плоди на 10 хвилин в прохолодній воді, а потім обполоснути.
- Кілька цілих ягід залишити, решту полуницю нарізати і помістити в зручну ємність для обробки блендером.
- Подрібнити ягоди і додати цукор. Знову перетерти за допомогою блендера.
- Цілі ягоди порізати великими шматками і відправити в приготоване пюре. Дрібну полуницю теж можна використовувати в цілому вигляді.
- Вимити баночки і дати їм обсохнути. Стерилізувати необов’язково. Викласти туди полуничну масу, залишаючи трохи вільного місця зверху.
Закрити банки кришками і відправити на зберігання в морозилку. Використовувати найкраще ємності невеликого розміру, щоб порції вистачало на раз, оскільки відкрита полуниця швидко псується.
Полуниця без варіння на зиму, збита блендером
Дуже зручно робити зимові заготовки з полуниці за допомогою блендера. Зберігається ягода у вигляді пюре добре і довго.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 3 кілограми.
Приготування:
- Ягоди акуратно промити і видалити хвостики.
- Відправити в чашу блендера і подрібнити до стану пюре. В отриману масу всипати вказану кількість цукру.
- Перемістити заготовку в чисті сухі банки і затягнути харчовою плівкою. Зберігати в морозилці.
Цілі ягоди полуниці в цукрі
Полуниця з цукром на зиму без варіння може зберігатися в морозилці цілком. Термін придатності такої заготовки складає 8 місяців.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор або цукрова пудра – 250 грам.
Приготування:
- Полуницю перебрати, відібрати непошкоджені плоди. Промити, відірвати листочки і почекати висихання.
- Присипати ягоди цукром або цукровою пудрою.
- Викласти в підготовлену полуницю в контейнери або пакети для заморозки. При необхідності додати ще цукру. Закрити і прибрати в морозилку на зберігання.
Як заготовити дрібні ягоди на зиму
Розмір ягід не має особливого значення, дрібну полуницю теж можна заготовити на зиму. Зберігати бажано не в скляному посуді.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 8 столових ложок.
Приготування:
- Добре вимити ягоди, відбракувати неякісні. Прибрати листочки і все зайве. Почекати, поки плоди висохнуть.
- Викласти полуницю в емальований посуд і засипати цукром. Ретельно перемішати, щоб сипучий інгредієнт розподілився рівномірно.
Викласти ягоди в посуд для заморожування або пакети із застібкою. Відправити в морозилку на зберігання.
Полуниця з цукром давлена
Багато господині заготовляють полуницю на зиму, використовуючи товкач. Це дуже зручно, і ягоди зберігають свій унікальний аромат і смак, а також корисні елементи.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 1 кілограм.
Приготування:
- Вимити ягоди і прибрати погані, непридатні до заготівлі. Прибрати листочки.
- Пересипати ягоди в емальований посуд. Подрібнити за допомогою товкачика до однорідної маси.
- В отримане пюре додати цукор і ретельно все змішати. Відправити в прохолодне місце, почекати, поки цукор розчинився.
- Після пюре перемішати і викласти у підготовлені чисті баночки. Закрити кришками і прибрати в морозилку на зберігання.
Перетерта полуниця на зиму як сорбет
Це дуже незвичайна і смачна заготовка, яка виходить дійсно смачною. Такий десерт краще всього подавати замість морозива. Підходять для заготівлі як ранні, так і пізні сорти.
Інгредієнти:
- полуниця – 700 грам;
- цукор – 400 грам.
Приготування:
- Полуницю перебрати і вимити. Забрати всі браковані екземпляри. Видалити у кожної ягідки листочки. Підсушити на рушник.
- Викласти ягоди в глибоку посудину і присипати цукром. Пом’яти товкачем, але не розминати в пюре. Повинні залишатися шматочки ягід.
- Взяти пакет (чим міцніше, тим краще), перекласти в нього полуничну масу.
- Пакет туго зав’язати, попередньо видаливши повітря. Покласти заготовку в морозилку. Зберігати її можна дуже довго.
У приготуванні замороженої полуниці немає нічого складного. Всі перераховані вище варіанти доступні будь хазяйкою. У зимовий час це ласощі нагадає про теплі дні і дозволить отримати потрібну порцію вітамінів.