Правильний вибір і приготування кальмарів можуть позначитися на смак всього страви, в якому вони виступають в якості розмороженого інгредієнта. Важливо знати, скільки варити очищені кальмари після закипання для приготування салату.
Кілька секретів
Фахівці не рекомендують експериментувати з купівлею вже очищених тушок, оскільки буде проблематично визначити ступінь їх свіжості. Злиплі або мають колірні зміни теж варто обходити стороною.
Безпечний і корисний морепродукт не може містити кольорових домішок, бути неоднорідною структури або мати неприродно яскравий колір.
Для отримання смачного інгредієнту для салату важливо використовувати тушки невеликих розмірів. Крім того, екзотичні сорти володіють специфічним смаком, який може виявитися досить несподіваним, тому їх приготування потребує додаткових дій.
- Варяться великі тушки довше, тому важливо стежити за кожною секундою приготування, інакше зростає небезпека одержання сирого або переваренного інгредієнта, який однозначно не прикрасить собою салат.
- Одним з основних правил успіху, крім правильної варіння, фахівці називають правильну нарізку і час змішування кальмара з іншими інгредієнтами салату. В ідеалі це повинно відбуватися на останньому етапі, перед подачею страви до столу.
- Готуючи кальмари для салату на плиті, варто попередньо закип’ятити воду, після чого можна опустити продукт не більш ніж на одну хвилину. При такому варіанті приготування варто відварювати з однієї тушки, оскільки зростає ризик перетравлення, що негативно позначиться на смакових якостях м’яса кальмара.
- Найбільш безпечне і практичне – запарювання кальмарів. Воно має на увазі приміщення тушок в закипілу воду з додаванням солі і спецій. Одразу після занурення в окріп ємність забирається з вогню і накривається щільною кришкою на 20 хвилин. Після цього треба продукт дістати, промити і залишити остигати.
- При екстреному варіанті приготування можна поміщати морепродукт на 10 секунд в підсолений окріп. Перетримувати не варто, оскільки він може стати жорстким і несмачним. Тому час, скільки варити кальмари очищені і попередньо розморожені для салату після закипання, буде відрізнятися в залежності від способу приготування.
- Якщо стався форс-мажор і кальмари переварилися, можна спробувати їх «реанімувати» шляхом варіння протягом 40 хвилин на маленькому вогні. Вони зменшаться в розмірах, але стануть м’якше, що дасть можливість використовувати їх для приготування страв.
- У разі використання пічки для приготування м’яса кальмара, тушку можна залишити на 1,5 хвилини в закритій ємності.
- Варити в пароварці потрібно протягом 10 хвилин, після охолодження продукт буде готовий до вживання.
- Для приготування продукту в мультиварці досить помістити його в підсолену воду і включити режим «варка» на пару хвилин. Після цього потрібно відразу витягнути кальмар і дати йому охолонути.
- Холодний спосіб варіння передбачає, що продукт кладуть у ємність з холодною водою і ставлять на вогонь. Відразу після закипання воду зливають, і кальмар очищаються від плівки. Вдруге заливають інгредієнт водою, доводять до кипіння, після чого знову зливають воду. І в третій раз варіння відбувається протягом 1 хвилини.
- В якості окремої страви можливе приготування кальмарів в духовці. Попередньо їх обробляють на кільця. Потім досить помістити продукт з місткість з додаванням лаврового листа і соєвого соусу. У підсумку вийде пікантне блюдо у власному соку, яке можна вживати як самостійно, так і додаючи в складні кулінарні шедеври.
Хоча більшість рекомендацій призначене для розморожених продуктів, можна варити і відразу після діставання кальмара з морозильної камери. Опустити його в закипілу воду з додаванням солі і лаврового аркуша на 1 хвилину.
Після варіння потрібно залишити продукт в гарячій воді на 10 хвилин, щільно накривши кришкою. Після можна діставати морепродукти для подальшого охолодження.
Як бачимо, щоб отримати м’які і смачні кальмари для салату, важливо знати, скільки варити очищені і попередньо розморожені тушки після закипання.