Для чізкейку використовуються ніжні види сиру, наприклад, філадельфія або маскарпоне. Але їх можна замінити на більш дешеві продукти, і смак від цього не зміниться. Нижче — доступні рецепти чізкейку з покроковими фото, які легко можна здійснити в домашніх умовах.
Класичний рецепт
Найпростіший варіант приготування чудового десерту, який так люблять в Америці. При бажанні з простих доступних інгредієнтів вийде справжній шедевр.
Інгредієнти:
- 300 г печива (розсипчастого);
- 500 г вершкового сиру;
- 200 мл вершків (35 %);
- 4 шт. яєць;
- 100 г вершкового масла;
- 5 ст. л. цукру;
- 0,5-1 лимон (для цедри);
- 1 п. ваніліну.
Для прикраси:
- цукрова пудра;
- полуниця (свіжа або заморожена).
Приготування:
- Печиво мельчим в крихту.
- Масло розтоплюємо на водяній бані.
- До печива додаємо 1 ст. л. цукру і все масло. Добре перемішуємо.
- Дно форми застеляємо пекарським папером. Отриману масу викладаємо, розрівнюємо. Ставимо випікатися в розігріту до 170 °C духовку на 10 хвилин.
- Окремо для начинки збиваємо яйця, додаємо 4 ст. л. цукру, ванілін, вливаємо вершки. Ще кладемо цедру половини лимона.
- Тепер вводимо вершковий сир. Збиваємо за допомогою віночка, поки консистенція не стане однорідною.
- Корж виймаємо, на нього зверху виливаємо готову вершкову масу і знову ставимо в духовку.
- Випікаємо чізкейк в домашніх умовах за покроковим рецептом з фото 70-80 хвилин при 150 °C.
Після закінчення часу акуратно витягуємо, повністю охолодити. Відправляємо в холодильник на 5-6 годин, можна навіть на всю ніч. Прикрашаємо полуницею і цукровою пудрою.
Сирний з полуницею
Дуже гарний ягідний чізкейк з сиром виходить в домашніх умовах в духовці, якщо строго слідувати покроковому рецепту і дивитися на додані до нього фото. Ідеальний варіант для великих застіль.
Інгредієнти (для бісквіта):
- 2 шт. яєць;
- 50 г цукру;
- 50 г борошна;
- 1 щіпка солі.
Для начинки:
- 1 кг сиру;
- 400 мл сметани;
- 5 шт. яєць;
- 100 г вершкового масла;
- 250 г цукру;
- 1 п. ванільного цукру;
- 30 г крохмалю.
Для прикраси:
- 300 г полуниці;
- 1 пачка желе.
Приготування:
- У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо. Починаємо збивати міксером на слабких обертах, потім плавно збільшуємо швидкість. Як тільки маса стане трохи світліше, утворюється піна, починаємо поступово всипати цукор.
- Готуємо до отримання красивого матового кольору. Вміст миски за час процесу збільшиться в 3-4 рази, стане дуже густим.
- Туди ж просіваємо через дрібне сито борошно. Перемішуємо силіконовою лопаткою, розтираємо, щоб не було грудочок.
- Роз’ємну форму діаметром 24 см застеляємо пекарським папером, виливаємо тісто для бісквіта, розрівнюємо.
- Ставимо випікатися в духовку, розігріту до 180 °C, на 10-15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
- Поки остигає, займемося начинкою. Змішуємо сир з цукром в чаші міксера. Додаємо сметану, вершкове масло, крохмаль, ванільний цукор. Починаємо збивати.
- Як тільки майже готовий крем стане гладким і однорідним, вводимо яйця. Збиваємо на низькій швидкості протягом 20-30 секунд.
- З допомогою пекарського паперу робимо високі бортики.
- Випікаємо майбутній чізкейк на водяної бані. Щоб на десерт не потрапила рідина, обмотуємо форму попередньо розрізаним рукавом для випікання, фіксуємо ниткою. Обрізаємо зайве.
- Заливаємо ніжною сирно-сметанною сумішшю. Ставимо в посуд побільше, попередньо наливши туди води так, щоб вона доходила до половини форми виробу.
- Ставимо майже готовий чізкейк з сиром, приготований в домашніх умовах за рецептом з покроковими фото, в розігріту до 160 °С духовку на 1 годину 50 хвилин. Середина повинна бути не сирий, але і не дуже щільною. Знімаємо з водяній бані.
- Лезом ножа відокремлюємо випічку від стінок. Остуджуємо. На це знадобиться приблизно 3-4 години.
- А поки вимиту й очищену від хвостиків полуницю ріжемо тонкими пластинами, викладаємо на поверхню впритул один до одного.
- Куплене желе робимо за рекомендаціями, які є на упаковці. Поливаємо їм ягідну нарізку.
- Ставимо в холодильник застигати на всю ніч.
- Бортики акуратно прибираємо, розрізаємо на порції, дегустуємо.
Рекомендується наполягати 2-3 доби. Десерт буде ще смачніше.
Порційний чізкейк
За цим рецептом з покроковими фото можна приготувати відразу кілька міні-чізкейків з м’яким сирним сиром в домашніх умовах. При подачі полити будь-яким сиропом, посипати меленими горіхами.
Інгредієнти:
- 200 г цукрового печива;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 2 шт. яєць;
- 220-250 г вершкового сиру;
- 100 мл сметани;
- 150 г цукру;
- 50 мл молока;
- 2 ст. л. пшеничного борошна;
- 1,5 ч. л. ваніліну.
Приготування:
- Печиво дуже дрібно кришимо, з’єднуємо з топленим маслом. Ретельно перемішуємо, маса повинна бути однорідною. Перекладаємо її на дно форми, застеленому пергаментом. Випікаємо 8-10 хвилин при температурі 180 °C. готовності виймаємо і повністю охолодити.
- Окремо з допомогою кухонного комбайна збиваємо сир з цукром. Поступово вводимо туди молоко, сметану, яйця, ванілін. Продовжуємо процес ще кілька хвилин. Засипаємо борошном, перемішуємо. Викладаємо на корж, ставимо назад.
- Готуємо близько 50 хвилин. Даємо можливість виробу охолонути. З допомогою круглої форми робимо порції.
- Викладаємо на кожну тарілку по одному тістечку, прикрашаємо на свій розсуд.
Бажано піч на водяній бані, щоб поверхня десерту в підсумку не покрилася пухирями.
В мультиварці
Найпростіший рецепт чізкейку, доповнений покроковими фото, який можна без жодних зусиль здійснити в домашніх умовах завдяки мультиварці. Неодмінно збережіть для себе його.
Інгредієнти:
- 300 г печива;
- 100 г вершкового масла;
- 400 г кисломолочного сиру;
- 100 г цукрової пудри;
- 3 шт. яєць;
- 1 ч. л. лимонної цедри;
- 100 мл вершків (30 %);
- 1 п. ваніліну.
Приготування:
- За допомогою блендера перебиваємо печиво в крихту. Пересипаємо в глибоку ємність, додаємо топлене масло. Все ретельно перемішуємо ложкою.
- Лимон обдаємо окропом, витираємо. На дрібній тертці натираємо потрібну кількість цедри.
- Окремо розбиваємо яйця, додаємо туди ж цукрову пудру, цедру, ванілін. Обережно спочатку просто перемішуємо, потім починаємо збивати міксером.
- Вливаємо вершки. Наступним по частинах вводимо м’який сир. Добре розминаємо його, щоб не залишилося грудочок.
- Дно і стінки чаші мультиварки змащуємо маслом, застеляємо пекарським папером. Добре притискаємо долонями.
- Висипаємо крихту, розрівнюємо рукою, формуючи дно і борти. Зверху виливаємо начинку, розподіляємо по поверхні.
- Встановлюємо ємність в мультиварку, включаємо режим «Випічка» на 1 годину.
- По закінченні вказаного часу не поспішаємо відкривати, інакше вміст потріскається. Чекаємо ще хоча б 1-2 години.
- Знімаємо кришку, тримаємо ще хвилин 10-20. Акуратно витягуємо з чаші, відокремлюємо папір.
- Перед подачею чізкейк з сирним сиром, приготований в домашніх умовах за покроковим рецептом з фото, прикрашаємо на свій розсуд.
Щоб при розрізуванні виріб не прилипало до лезу, ніж попередньо змочують у холодній воді.
Без випічки
Якщо немає часу і бажання возитися з духовкою, але все ж хочеться з’їсти чого-небудь солодкого, зверніть увагу на цей рецепт чізкейк без випічки, доповнений покроковими фото. Тут вказується сирний сир, але його в домашніх умовах можна замінити сиром.
Інгредієнти (для основи):
- 400 г печива пісочного;
- 150 г вершкового масла.
Для суфле:
- 600 г кисломолочного сиру;
- 400 мл вершків;
- 100 мл води;
- 150 г цукрової пудри;
- 100 мл молока;
- 25 г желатину;
- ваніль.
Для желе:
- 350 г ягід (свіжих або заморожених);
- 100 мл води;
- 4 ст. л. цукор;
- 15 г желатину.
Приготування:
- Печиво перебиваємо, повинна бути дуже дрібна крихта. Висипаємо в глибоку миску. Вливаємо рідке масло. Швидко перемішуємо. Суміш повинна виглядати як мокрий пісок, щоб з неї можна було ліпити корж.
- Щоб приготувати чізкейк в домашніх умовах без випічки за пропонованим рецептом з покроковими фото, використовуємо роз’ємну форму діаметром 24 див Ставимо її на сервірувальну тарілку, висипаємо масу, розрівнюємо за допомогою столової ложки.
- Отриману конструкцію тримаємо в холодильнику, а поки готуємо інші інгредієнти.
- Окремо желатин змішуємо з холодною водою, відставляємо набухати.
- Для суфле ніжний сир викладаємо в глибоку ємність, додаємо цукрову пудру, починаємо інтенсивно збивати.
- По частинам вливаємо вершки кімнатної температури, не припиняючи процес. Маса повинна мати консистенцію сметани середньої густоти.
- Молоко нагріваємо, з’єднуємо з желатином. Добре перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо в майже готове суфле, продовжуючи працювати кухонним приладом, інакше желатин осяде на дно.
- Дістаємо корж з формою, виливаємо зверху масу. Розрівнюємо лопаткою, злегка трусимо. Ставимо назад в холодильник до повного застигання.
- Тепер готуємо желе. Для нього заливаємо 15 г желатину водою, розмішуємо. Залишаємо набухати.
- Викладаємо ягоди разом з соком в невелику каструлю, додаємо цукор. Включаємо плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 20 хвилин. Періодично помішуємо.
- Отримане варення переливаємо в чашу блендера, збиваємо до пюреподібної консистенції.
- Потім перекладаємо в іншу тарілку, попередньо встановивши на ній дрібне сито, перетираємо, так як в ягодах можуть бути дрібні кісточки.
- Вводимо підійшов желатин. Якщо пюре ще тепле, значить він швидше розчинитися. Злегка остуджуємо.
- Отриманою ягідною масою поливаємо торт. Тримаємо в холодильнику 5-6 годин. За цей час виріб добре застигне.
- Лезом ножа відокремлюємо боки від стінок форми, акуратно знімаємо останню.
Нарізаємо на порційні шматки. Такий гарний чізкейк не потребує додаткового оздоблення. Хіба що можна доповнити його листям м’яти.
Торт «Нью-Йорк»
Навіть такий десерт, як чізкейк під назвою «Нью-Йорк» можна без праці приготувати в домашніх умовах. За рецептом з покроковими фото виходить повітряна випічка з ніжним сирним сиром всередині.
Інгредієнти (для основи):
- 200 г пісочного печива;
- 100-110 г вершкового масла.
Для крему:
- 750 г кисломолочного сиру;
- 200 г цукрової пудри;
- 1 п. ванільного цукру;
- 3 шт. яєць;
- 200 мл вершків (35 %);
- 1 ч. л. цедри лимона.
Приготування:
- Печиво повністю подрібнюємо. Розтоплюємо масло, вливаємо в тарілку з пісочною крихтою. Добре перемішуємо лопаткою.
- Викладаємо в роз’ємну форму діаметром 24 див Рівномірно розподіляємо. Утрамбовуємо, формуємо невеликі бортики.
- Ставимо випікатися на 10 хвилин при температурі 180 °C. готовності виймаємо, повністю охолодити.
- На поверхні столу розкладаємо фольгу, в середині ставимо форму. Обертаємо її в декілька шарів.
- Лимон обдаємо окропом, знімаємо з нього цедру.
- Окремо для приготування крему з’єднуємо сир кімнатної температури з цукровою пудрою, ванільним цукром. Заважаємо ложкою, розтираємо.
- Збиваємо на низькій швидкості до отримання гладкої однорідної консистенції. Намагаємося не перебивати майбутній крем.
- По черзі розбиваємо туди яйця, перемішуємо за допомогою віночка.
- Не припиняючи процесу, додаємо цедру, вершки.
- Виливаємо у форму на готовий корж. Випікаємо, встановивши на водяну баню.
- У велике деко вливаємо стільки окропу, щоб він доходив до середини бортиків. Ставимо в неї форму з майбутнім тортом.
- Всю цю конструкцію відправляємо в розігріту до 170 °C духовку на 60-80 хвилин.
- Навіть по готовності середина виробу повинна бути «живою». Духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята, тримаємо ще 1 годину.
- Остиглий торт накриваємо харчовою плівкою, ставимо в холодильник на всю ніч.
- Акуратно відокремлюємо від стінок форми, знімаємо. Розрізаємо на невеликі шматочки.
Щоб обережно вийняти десерт з будь-якої форми без наслідків, потрібно накрити його великою плоскою тарілкою і різко перевернути. Потім накриваємо стравою для подачі і знову перевертаємо.
Приготувати чізкейк в домашніх умовах зовсім нескладно. Навіть недосвідчені господині можуть здійснити будь-який із запропонованих рецептів, доповнених покроковими фото.