Вареники — це українські пельмені з прісного тіста з різною начинкою-фруктами, ягодами, овочами, м’ясом. Вареники найчастіше бувають у формі півмісяця. Приготування вареників займає досить багато часу: треба добре вимісити тісто, приготувати начинку і, нарешті, наліпити їх.

Як приготувати вареники

Тісто для вареників готується з борошна тонкого помелу, яєць і молока або води. Яйця і молоко (або вода) повинні бути холодними.

  1. Насипте просіяне борошно гіркою, зробіть поглиблення, розбийте в нього яйце, тонкою цівкою влийте рідину і замісіть круте тісто.
  2. Розкачавши тісто, виріжте кружки діаметром близько 7 см (для цього можна використовувати склянку з тонкого скла).
  3. Поклавши на кружок з тіста начинку, складіть його навпіл і защипіть краї.

Начинку з сиру приготувати нескладно. Протріть його через сито, додайте яйця, сметану і цукор. Разом з сиром в начинку для вареників можна покласти сухофрукти і свіжі ягоди – родзинки, вишню, чорницю, смородину, а також овочі – картопля, шпинат. У ледачі вареники традиційно кладуть сир.

Аналог українських вареників — польські пероги (pierogi) та литовські колдунаї (koldūnai).

Вареники з вишнею на кефірі
1 год 15 хв20138
У домочадців будь-якого різновиду вареники високо котируються і в якості основного блюда, і перекусу. А соковиті кисло-солодкі вареники з вишнею на кефірі
50 хв60464
Любов до вареників у мене з дитинства: бабуся-майстриня завжди готувала їх по-особливому! На відміну від тонких магазинних, вона робила їх пишними, майже що круглими.
50 хв40272
Вареники ліплю рідко, але з запасом. Виділяю день на те, щоб забити морозилку. Зате потім їмо довго. Завжди використовую один перевірений роками рецепт
Пісні вареники з картоплею
60 хв0621
Пісні вареники з картоплею – смачне і ситне блюдо, покроковий рецепт якого знають багато господинь. Особливість таких вареників в тому, що приготувати