Смачні фаршировані перці можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, тому багатьом буде цікаво дізнатися, як і скільки тушити фаршировані перці, щоб повністю проварилася начинка і самі перці були м’якими і смачними.
Скільки часу тушити фаршировані перці?
В залежності від того, що перці свіжі або заморожені напівфабрикати, час їх варіння відрізняється в середньому на 10-15 хвилин, також на швидкість приготування впливає вибраний спосіб готування, тому розглянемо детальніше, скільки хвилин тушкувати фаршировані перці:
- Скільки тушити фарширований перець в сковороді? Свіжоприготовані фаршировані перці потрібно тушити в каструлі на середньому 30-35 хвилин після закипання води, а заморожені перці тушкують 45-50 хвилин після закипання води в каструлі.
- Скільки тушити фаршировані перці в мультиварці? В мультиварці свіжі фаршировані перці потрібно тушити в середньому 60 хвилин в режимі «Випічка» або 1,5-2 години в режимі «Тушення», час приготування заморожених перців збільшуємо на 10-15 хвилин.
Дізнавшись, скільки тушкують фаршировані перці, розглянемо далі ніж тушити фарширований перець і як це робити правильно.
Як тушити фарширований перець в сковороді?
- Інгредієнти: фаршировані перці, цибуля, морква, вода, сіль, чорний мелений перець, томатна паста.
- Загальний час приготування: 35 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 30 хвилин.
- Калорійність: 147 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Слов’янська. Тип страви: основне блюдо. Кількість порцій: 2.
Для приготування в каструлі краще віддати перевагу посуді з товстим дном, при цьому сама послідовність приготування фаршированого перцю така:
- Викладаємо фаршировані перці однакового розміру в каструлю носиками вниз і заливаємо їх холодною водою (вода не повинна повністю покрити перці, так як ще необхідно додати піджарку), після чого додаємо сіль і лавровий лист.
- На сковороді готуємо піджарку для перцю (обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю, натерту моркву і додаємо томатну пасту з водою).
- Додаємо піджарку в каструлю, доливаємо воду так, щоб вона покривала перці і на великому вогні доводимо до кипіння.
- Після закипання води в каструлі зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо фаршировані перці 30-35 хвилин до готовності (заморожені 45-50 хвилин).
- Готові фаршировані перці викладаємо на тарілки і подаємо до столу, додавши сметану.
На замітку: смачні фаршировані перці можна приготувати в духовці, для цього їх розрізають навпіл і кладуть у ємність для запікання, на дно наливають трохи води, накривають всю місткість фольгою і тушкують 35-40 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
Як тушити фаршировані перці в мультиварці?
Не менш простим способом приготування фаршированого перцю є його готування в мультиварці, тому розглянемо поетапно, як тушити фарширований перець в мультиварці:
- Викладаємо фаршировані перці в чашу мультиварки носиками вниз.
- На сковороді готуємо піджарку і додаємо в каструлю, після чого заливаємо перець холодною водою (вода повинна покрити перець), додаємо сіль і лавровий лист.
- Включаємо режим «Випічка» і тушкуємо перці 60 хвилин (або режим «Тушення» і час готування 1,5-2 години).
- Приготовлені перці дістаємо з мультиварки і подаємо до столу.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно тушити фаршировані перці в каструлі або мультиварці, Ви зможете швидко приготувати смачне і ситне блюдо до свого столу. Свої відгуки та корисні поради, скільки тушити фаршировані перці до готовності, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.