Рецептів, як приготувати форель в домашніх умовах, можна зустріти безліч, але одним з найбільш простих і корисних способів приготування форелі є її варіння, тому розглянемо в цій статті, як і скільки часу варити форель різними способами, щоб риба повністю зварилася і була смачною.
Скільки варити форель по часу?
Варка форелі – швидкий і нескладний процес, при цьому час варіння форелі залежить від обраного способу приготування і страви, що готується:
- Скільки варити форель, як окрему страву до гарніру? Цілу тушку форелі (без голови і нутрощів) у каструлі потрібно варити в середньому 20 хвилин, а порізану на шматочки форель варять у середньому 15 хвилин до готовності.
- Скільки варити форель для рибного супу (для юшки)? При варінні рибного супу (юшки) форель потрібно варити 15 хвилин.
- Скільки хвилин варити форель в мультиварці? В мультиварці рибу потрібно варити в середньому 20 хвилин в режимі «Варка», «Випічка» або «Гасіння».
- Скільки часу варити форель в пароварці? У пароварці на пару форель можна приготувати за 30 хвилин.
Дізнавшись, скільки варитися форель до готовності, розглянемо далі покроковий приклад, як відварити форель в каструлі, щоб м’ясо вийшло ніжним і смачним, а також зберегло свої корисні властивості.
Як зварити форель в каструлі?
- Інгредієнти: форель – 1 шт, вода – 1 л, сіль – 0,5 ч. л.
- Загальний час приготування: 20 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 15 хвилин.
- Калорійність: 89 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: морепродукти. Кількість порцій: 2.
Варена форель дуже смачне доповнення до багатьох гарнірів, тому багатьом цікаво буде дізнатися, як її правильно зварити в каструлі:
- Першим ділом рибу необхідно почистити: відрізати голову і плавники (потім можна окремо використовувати для приготування юшки), вийняти нутрощі і плівку в животі, ретельно промити і порізати на невеликі шматочки.
- Підготовлену порізану форель кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона повністю покривала рибу.
- Ставимо каструлю на великий вогонь і доводимо до кипіння, після чого знімаємо утворилася пінку на поверхні води, зменшуємо вогонь до середнього (вода не повинна сильно кипіти) і додаємо сіль за смаком.
- Варимо форель 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.
- Зварену форель дістаємо з каструлі і акуратно знімаємо з неї шкірку, після чого подаємо до столу.
Не менш популярним рецептом приготування форелі є юшка з форелі (рибний суп з форелі), яку можна варити, як з тушки риби, так і з голови і обрізання хвоста і плавників.
Як зварити рибний суп (вуха) з форелі
- Якщо використовується ціла тушка риби, попередньо її ретельно чистимо, виймаємо нутрощі, промиваємо й розрізаємо на шматочки. Якщо використовується суповий набір з форелі (голова, обрізані плавники), то їх ретельно промиваємо перед варінням і з голови видаляємо зябра.
- Кладемо в каструлю підготовлені шматочки риби, порізані цибулю і моркву (по 1 шт.), а також 2 зубчики часнику. Заливаємо водою на 3-4 см нижче рівня повної каструлі і на великому вогні доводимо до кипіння.
- Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо порізану картоплю (2-3 штуки) і 2-3 столові ложки промитого рису, а також сіль за смаком і спеції (перець горошком і лавровий лист), після чого варимо юшку 15 хвилин.
- Наприкінці варіння перевіряємо картоплю і рис на готовність і, якщо вони зварилися, відставляємо каструлю з вогню і настоюємо вуха 10-15 хвилин під кришкою, після чого можна додати порізану зелень (півнику, кріп) і подавати до столу.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки часу варити форель для супу і для гарніру, Ви зможете швидко приготувати цю смачну і корисну червону рибу для себе і своїх близьких. Свої відгуки та корисні поради, як смачно зварити форель в каструлі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.