Всі знають про існування пергаментного паперу, тільки далеко не всі вміють правильно використовувати його в кулінарії. Папір використовують для того, щоб захистити лист, зберігати в ньому продукти, з нього роблять формочки для випічки.
Змащувати олією чи ні?
Відповідь це питання можна знайти на упаковці. Якщо виробник вказав, що папір покритий силіконом, то не потрібно змащувати його поверхню перед тим, як класти вироби з тіста. Якщо такої інформації немає, і ви боїтеся, щоб ваша випічка не прилипла – помажте папір вершковим маслом або рослинною олією. Цього буде досить.
Якою стороною класти на лист?
Проведіть по папері рукою – ви відчуєте, що одна сторона глянсовіша, гладкіша. Саме цією стороною треба класти нагору.
Крім прямої функції пергаментного паперу, можна використовувати і для інших цілей:
- розкочувати липке тісто без борошна
- готувати холодні десерти та цукерки
- упаковувати тверді продукти для зберігання в морозилці та холодильнику
- розігрівати продукти в мікрохвильовій печі та духовці
- накривати продукти замість кришки
- вистилати дно посуду для зберігання печива та готових страв
Лайфхак: якщо у паперу на деко завертаються кути: потрібно просто зім’яти папір по всій поверхні – тоді ляже рівно.
Користуйтеся нашими порадами, щоб ваші страви радували вас та ваших близьких!