Якою стороною класти фольгу на деко?

Кожна господиня, яка використовує у приготуванні їжі алюмінієву фольгу, знає, що її сторони різні. Одна з них блискуча, а інша – матова. Але мало хто знає, чим вони відрізняються і як правильно укладати її на деко при готуванні. Забігаючи вперед відзначимо, що властивості їх майже схожі.

Якою стороною стелити фольгу на деко?

Більшість людей навіть не замислюються про різницю. Доки листи не опиняються в руках. А в цей момент ми мимоволі забаримося — якою стороною повернути аркуш, відірваний від загального рулону?

Багато домогосподарок схиляються, що накривати потрібно матовою стороною вниз, тому що блискуча сильніше нагрівається.

Чим відрізняються поверхні?

Для виготовлення харчової фольги використовують алюміній. Це безпечний метал, що не викликає алергії. Його розкочують до найтонших листів на спеціальних роликах величезного розміру. На процес запускають відразу два пласти, що призводить до їхнього дотику один до одного.

Саме той бік, де відбувається контакт, стає матовим. При зіткненні з валом поверхня залишається глянсовою.

Основна відмінність – у нагріванні. Матова швидше поглинає тепло та «готовить» продукти. У той же час глянсова сторона довше залишається гарячою, зберігаючи їжу, придатну для вживання. Крім того, на блискучі продукти не пригорають.

Як правильно застелити лист

Рекомендується укладати фольгу глянсовою стороною нагору, якщо йдеться про підстилку на деко. При укриванні страви та постановці в духовку використовуйте фольгу матовою стороною вгору.

Пояснюється це просто: блискуча частина швидше нагріває продукти і вони не пригорають. Тому страва, виготовлена ​​на деко з такою підстилкою, приготується соковитою та ароматною. Матова сторона швидше нагрівається, тому зможе прискорити процес та зберегти запахи усередині упаковки.

Проблеми, які можуть виникнути

Вчені та лікарі зазначають, що використання фольги не таке безпечне, як нас запевняли багато років. На перший погляд вона нешкідлива. І це виправдано у разі заморожування чи зберігання продуктів під блискучою плівкою.

Однак під час запікання, при дії високих температур, алюміній має властивість виділяти токсини. Це, своєю чергою, призводить до різних захворювань. Вони не утворюються за один день, але все ж таки регулярне вживання запечених у фользі продуктів може зіграти свою роль у цьому питанні.

Поради фахівців

Фольга – справжня знахідка для кухні. З її допомогою можна зберігати, запікати, заморожувати продукти. Завдяки особливим властивостям, вона буквально запечатує всередині аромати та соки приготовленої страви. Продукти маринуються у власному соку та виходять насиченими та смачними.

Щоб уникнути негативних наслідків, радимо вам відмовитись від повсякденного використання плівки. Також під час готування слідкуйте, щоб продукти менше стикалися з матовою стороною фольги. Не закривайте форму для запікання повністю, дозвольте повітрю вільно циркулювати. Так і страва вийде соковитіше.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь